Princezna se zlatou hvězdou Marie Kyselková: Velké bolesti! Je to zlé... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Princezna se zlatou hvězdou Marie Kyselková: Velké bolesti! Je to zlé...

Niederle jde ochranitelsky po boku Kyselkové.
Niederle jde ochranitelsky po boku Kyselkové. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, ara)

Princezna Lada si zoufá. Marie Kyselková (79), kterou proslavila pohádka Princezna ze zlatou hvězdou, se už může pohybovat jen díky dvěma hůlkám. „Bolesti nohou jsou veliké,“ přiznala Aha! herečka chvilku před tím, než se vydala do pražské Nemocnice Na Františku, kde jí bolesti měly zmírnit kapačky.

„Před léty jsem byla na operaci páteře, mám v ní šrouby. Teď začaly sesedat ploténky a bolesti střílí do nohou,“ svěřovala se Kyselková. A protože herečka šetří a taxi si nemůže dovolit, do nemocnice se z Dejvic, kde žije, vydala tramvají. Byť s hůlkami, sama by to nezvládla. O pomoc tedy poprosila souseda z domu, herce Iva Niederleho (85), který proslul rolí poručíka Ládi ze seriálu Třicet případů majora Zemana. „Žijeme tu v jednom domě už léta a kamarádíme se. Jsem kuřačka, chodím k němu kouřit, doma jsem si to zakázala,“ komentovala Kyselková.

Přestože je Niederle o dost starší než ona, hrdinně jí pomohl do tramvaje a do nemocnice ji doprovodil. „Operace by mi prý nepomohla. Mám se smířit s tím, že to bude už jenom horší. Možná skončím na vozíku, nevím. Kapačky pomohou vždycky jen dočasně,“ posteskla si Kyselková, která si ještě před rokem nedokázala představit, že by chodila s jednou hůlkou. „To jsem šla radši kilometr půl dne než mít hůlku. A teď se musím smířit se dvěma. Stáří je holt neúprosné,“ konstatuje princezna Lada alias Myší kožíšek.



Přečtěte si
italiano
10. 4. 2015 • 17:39

Thomayerka je asi ještě horší.....

majojo
10. 4. 2015 • 12:22

Tak jestli se prostřednictvím dvou turistických hůlek (ne o francouzských holích) dopajdala až na František, budiž jí přáno. Tam jí jednak nepomohou a jednak se jí do měsíce zbaví převozem do LDN.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.