Studenková se pustila do církve a přišla studená sprcha: Co jí napsal kněz, si za rámeček nedá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Studenková se pustila do církve a přišla studená sprcha: Co jí napsal kněz, si za rámeček nedá!

Zdena Studenková nestárne
Zdena Studenková nestárne (Vladimír Lacena/Febiofest)

Herečka Zdena Studenková (60) se opět pěkně rozohnila. Tentokrát svým výstupem ve slovenském televizním pořadu Teleráno pořádně namíchla církev a její slova nezůstaly bez odezvy!

Herečka se v pořadu zamyslela nad tím, proč slovenská společnost řeší víc, jestli mají děti ve škole hodiny katechizmu, než aby se lidé zajímali o folklorní soubory a jiné kroužky. „Myslím si, že jsou nesprávně nalévány peníze do škol, respektive žádné prachy se tam nenalévají a já bych byla pro… Nevím, jestli mám na to právo, já si však nepřeju financovat církev. Žádnou!“ rozohnila se herečka a nikdo z moderátorů pořadu nestihl zareagovat.

Ovšem reakce přeci jen přišla, vysílání sledoval římskokatolický kněz L’udovít Malý. „Já si zas nepřeju financovat kulturu. Žádnou!“ píše kněz hned v úvodu svého otevřeného dopisu, o kterém informuje server topky.sk.

„Považuji se za jednoho z těch, co s respektem uznávají Vaše herecké kvality a vnímají Vás jako výraznou osobnost…Nemám obavy z jiných názorů, můžu o sobě dokonce říct, že i dobře míněnou kritiku na adresu církví se snažím chápat jako potřebnou a prospěšnou. To co mě však zarazilo na Vašem prohlášení, byla obsahová radikálnost,“ opřel se kněz do slavné herečky s tím, že u člověka jejího formátu, očekává ochotu vést dialog.

Kněz také píše, že nepochybuje o významné úloze kultury a dává najevo veřejný souhlas s jejím financováním z veřejných zdrojů. Jenže očekává podobný postoj i z »druhé« strany a čekat možná bude ještě dlouho. Zdena Studenková se totiž k této záležitosti už nevyjádřila.

 



Přečtěte si
ararat
1. 4. 2015 • 21:37

ty ani to slovo neumíš napsat,natož abys rozuměla co píšu o církví filosofuje...filozofie...filozofuje..trubko..neboj seniorka tomu rozumí na rozdíl od tebe,měla bys studovat více historii,abys mohla potom někoho kritizovat,začni používat více svou hlavu,aby tě neovládala momentální emoce,které tě dehonestují..je smutné,že mladý člověk se chová jak 50sátiletá seniorka

cotonice
1. 4. 2015 • 14:21

Souhlasím se Studénkovou - má pravdu! Církve vnášejí do společnosti nesváry , zlobu, nenávist ! Vymývají lidem mozky ,aby mohly týt z jejich nevědomosti!

jaromir123
1. 4. 2015 • 12:26

Pokud budou církve, budou na světě války.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.