Zlatovláska Jorga Kotrbová: Kam zmizelo bohatství, které zdědila? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zlatovláska Jorga Kotrbová: Kam zmizelo bohatství, které zdědila?

1973: Jorga jako nezapomenutelná filmová Zlatovláska.
1973: Jorga jako nezapomenutelná filmová Zlatovláska. (Foto: ara)

Zaplatí filmová Zlatovláska Jorga Kotrbová (67) sekeru kolem šesti tisíc korun, kterou zaťal partner její dcery (Aha! informovalo včera) v hospodě? Pro herečku by to neměl být problém. Vlastní totiž statek v Ludvíkově pod Smrkem s osmi parkúrovými koňmi a s nimi i pořádný kus louky.

„Parkúry s koňmi sice jezdí dcera Julie, ona to ale všechno financuje, takže peněz má dost,“ řekla Aha! sousedka, která si nepřeje být jmenována. Statek si Jorga pořídila po revoluci, když restituovala se sourozenci v Praze blok činžovních domů, v němž je i vyhlášený podnik Solidní nejistota. To žila ještě s manželem Zdeňkem Žákem (62). A protože byli oba blázni do koní, Zlatovláska se rozhodla pověsit herectví na hřebík a odstěhovat se na venkov.

Na statku s ní žije dcera Julie, kterou má právě s Žákem. Ve stejné vesnici bydlí i druhá dcera Tamara. Julie přivedla před půl rokem na svět holčičku, Tamara má děti dvě. Babička Jorga je tak ve svém živlu. Svůj pražský byt navštěvuje už jen vzácně. „Co by dělala v Praze, když tady ve vesnici má dvě dcery? Navíc, ty se mohou postarat i o paní Jorgu. Už velmi špatně chodí,“ svěřil Aha! hereččin soused.

Součástí usedlosti je obrovský lán louky a na něm běhá několik koní i s hříbaty. „To všechno pořídila pro Julii Jorga. Julie skáče parkúry. Tady na statku je i cvičiště. Je to velmi nákladná záležitost. Včetně lidí, kteří se o koně starají, a trenéra,“ řekl Aha! soused, podle kterého může Jorga za koně utratit ročně i milion korun.



Přečtěte si
zhulena.vydra
28. 3. 2015 • 15:46

V tomto případě to je tragikomedie

ivoadler
28. 3. 2015 • 15:00

Pražáci na venkově. To je námět pro film. Jenom se neví, jestli to bude komedie nebo horor.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.