Nepěkný útok na Pepíčka Zímu (82): Jde o kriminál kvůli zabití před lety | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Nepěkný útok na Pepíčka Zímu (82): Jde o kriminál kvůli zabití před lety

Pepíček Zíma a jeho milovaná žena.
Pepíček Zíma a jeho milovaná žena. (Aha! – Marek Pátek, ČTK – Alexandra Mlejnková)

Josefa Zímu (82) známe všichni jako krále české dechovky s úsměvem na rtech a dobrou náladou, kterou tak rád rozdává světu prostřednictvím své hudby. Teď je však zpěvák rozezlen nařčením, že skončil ve vazbě!

„Napsali o mně, že jsem byl v roce 1959 ve vazbě. Bylo tam uvedeno několik známých lidí, kteří skutečně byli nejen ve vazbě, ale pak i ve vězení. Já však nikdy ve vězení nebyl,“ okomentoval Zíma webu super.cz mylné informace, které o jeho osobě proběhly médii s tím, že celou věc vnímá jako ránu pod pás a ohrožení jeho dobrého jména.

Řeč je o autonehodě, která se stala v roce 1959. Zíma tehdy řídil, přemohl ho mikrospánek a auto narazilo do stromu. Nehoda tehdy málem stála život nejenom Zímu, ale i Alenu Pánkovou, Juditu Čeřovskou a režiséra Jiřího Jungwirtha, který později skutečně zemřel na následky chyby při operačním zákroku. Situace byla tehdy natolik dramatická, že Zímova manželka Eva Klepáčová situaci neunesla a pokusila o sebevraždu skokem z okna. „Vždy jsem odmítal Třinácté komnaty a podobně, protože by chtěli jen senzace o té nehodě a o manželce,“ vysvětlil Zíma a dodal, že tehdy dostal tříletou podmínku a více už se nechce k tomuto tématu vracet.

 

 



Přečtěte si
eremita
14. 4. 2015 • 23:37

Pan Zíma se k autohavárii nechtěl vracet nikdy, paní Čeřovská mu zranění s následky neodpustila do smrti, což zdůrazňovala i ve svých knižních memoárech. Nikdy prý se jí neomluvil a chybu neuznal....Paní Klepáčovou tragédie dost zasáhla, kdo skáče z okna s malou dcerou v náručí? No, dnes je to trochu jinak, feťáci se projíždějí, mnozí bez řidičáku, jiní se zákazem řízení, mnozí rekordmani v pití, bez zábran, strachu z postihu, svobodomyslní.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.