»Prima brácha« Roman Čada přiznal: Proč skoncoval s herectvím? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

»Prima brácha« Roman Čada přiznal: Proč skoncoval s herectvím?

Roman Čada
Roman Čada (Foto: ara)

Roman Čada (53) byl velkou dětskou filmovou hvězdou. Naposledy se před kameru postavil v jeho dvaceti letech, tehdy natočil jeho poslední film, Králíci s moudrýma očima. Na svá herecká léta vzpomíná rád, ale svůj život zasvětil něčemu jinému než umění.

Lidé ho na ulici poznávají ještě dnes a to už uběhlo více než třicet let od natáčení jeho posledního filmu. „Většinou tedy mají pocit, že mě odněkud znají, ale nedokážou si mě přiřadit,“ přiznal Čada pro Blesk TV Mánie.  

Kdysi přemýšlel, že by se věnoval studiu filmové režie na FAMU, ovšem srdce ho táhlo poněkud opačným směrem, než k umělecké profesi. „Mé přípravy se ujal i pan Řehoř, kterého jsem si velmi vážil. Jenže já šel rovnou na elektrofakultu, kam mě to opravdu táhlo,“ dodal »prima brácha« s tím, že podle něj je mnohem lepší technik než herec. Ve svém oboru je opravdu úspěšný, v roce 1995 otevřel první internetovou kavárnu ve střední Evropě a dnes podniká v oblasti informatiky. Jeho snem je koupit si loď a vydat se na pár let na cestu kolem světa. Poněkud rozporuplné pocity má z role dědečka, do které ho před třemi lety postavila jeho dcera z prvního manželství Tereza. „Kristýnka je nádherná holčička. Ale já jako dědek nestojím za nic. Mám málo času a sám se cítím jako pubescent,“ popsal Čada svůj vztah k vnučce Kristýnce.  Se svou druhou ženou psycholožkou Lenkou se oženil v roce 1998, vychovávají spolu dvě děti a bydlí v nízkoenergetickém domě, který Roman Čada sám navrhl a postavil.  



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.