Smutný důchod legendární herečky Marie Drahokoupilové (73): Zákeřná nemoc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Smutný důchod legendární herečky Marie Drahokoupilové (73): Zákeřná nemoc!

Fotografie
Fotografie (internal)

Patřila k nejkrásnějším herečkám 60. a 70. let. Marii Drahokoupilovou (73) považovali diváci za českou Sophii Loren (80). Na růžích ale ustláno neměla. Muži jí přinesli zklamání a navíc se objevila záhadná nemoc.

Krásné dívky si ještě při studiích na DAMU všiml spisovatel Pavel Kohout (86). Napsal pro absolventy slavného ročníku, v němž studovala i Iva Janžurová (73), hru Dvanáct, kde jeho milovaná excelovala. Marie, které nikdo neřekl jinak než Madla, šla pak z role do role.

Snad nejvýraznější měla ve filmech Flirt se slečnou stříbrnou, Kam slunce nechodí a v Morgianě. Spolu s Irenou Kačírkovou (†60) moderovala ve své době oblíbené televizní kurzy francouzštiny. Pak se Madle připletl do cesty populární sexuolog Miroslav Plzák (†85). Byl z toho několikaletý vztah.

Vdala se ale až v roce 1980. Vzala si rakouského obchodníka Ervina Neuharta, kterého poznala na karlovarském festivalu a odstěhovala se do Vídně. Po 13 letech se ovšem rozvedli a herečka se vrátila do Prahy.

„Mám štěstí, že žiju celý život v jednom bytě. Napřed s rodiči a nyní sama,“ pochvaluje si. Na Rakousko nezanevřela. „Do Vídně ještě občas jezdím za přáteli, ale o bývalém manželovi nic nevím, kapitola se uzavřela,“ dodává Drahokoupilová.
Po návratu domů jí podle nejbližších přátel lékaři zjistili svalovou atrofii. Madla kvůli ní nemohla přijmout všechny pracovní nabídky. Musela se šetřit., takže se návrat na výsluní nekonal. Přesto se ještě objevila například v seriálech Život je ples a Dokonalý svět.

Únava a úbytek svalstva
Svalová atrofie je poměrně častým problémem, při kterém dochází k postupnému ubývání svalstva. Způsobit ji může nedostatek bílkovin v jídle při dietách nebo narušené vstřebávání živin. Může také jít o nedostatečné využívání svalstva vedoucí postupně ke snadné únavnosti. Právě na únavu si herečka před přáteli často stěžuje.

Přečtěte si
ararat
22. 3. 2015 • 07:43

přesně tak a fyzická krása ještě nikomu nezaručuje štěstí pro život...přeji vše dobré

weirdov
21. 3. 2015 • 22:48

Krasna dama! Elegance a styl to je a byla jeji domena. Preji hodne sil a necist nesmysly, kam by jako mela mlada divka skakat, je normalni mit nejake partnery, zvlaste pokud je zena hezka tak muzi naskakuji na kazdem kroku. Na knihy ma herecka nyni casu dost. Hlavne, aby se ji darilo udrzet uchazejici kvalitu zivota.

fistron
21. 3. 2015 • 20:28

Pamatuji ji z TV kurzu francouzštiny v sestavě s Iren a Paulem,ten Paul byl asi opravdový Francouz,ale nikdy mi nenapadlo se zajímat,co byl zač,až teď se mi to připomnělo

tenerife
21. 3. 2015 • 19:57

Výstižně jste to napsala

babapsi
21. 3. 2015 • 18:53

stále je hezká, ale v mládí byla krasavice, no, osud neměla nejhorší,ale také žádná sláva, jenže to si nikdo nevybere, ale každý, sebešťastnější člověk se dočká samoty, slz, smutku a opuštěnosti, jinak jí přeji hodně štěstí !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.