Návrhářka Blanka Matragi si snažila vyštěkat stavbu svého paláce: Česko je banda nevděčných závistivců, zuřil její libanonský manžel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Návrhářka Blanka Matragi si snažila vyštěkat stavbu svého paláce: Česko je banda nevděčných závistivců, zuřil její libanonský manžel

Blanka Matragi a její výstup na radnici Prahy 6.
Blanka Matragi a její výstup na radnici Prahy 6. (Foto: Zbyněk Pecák)

Blanka Matragi ví přesně, co chce a když jí přestala hrát do karet »náhoda«, rozhodla se své přání vydupat. Řeč je o stavbě její vysněné vily na pražské památkově chráněné Ořechovce. Stavba má být zároveň i obohacením pro náš národ, protože její plánovanou součástí je i galerie návrhářčiny tvorby.

Radnice Prahy 6 zažila nezvyklé divadlo. Blanka Matragi se rozhodla vydupat si své plány na stavbu obří vily v ceně 40 milionů korun (předpokládaná cena za hrubou stavbu). Návrhářka byla velmi rozezlena, že o zamítavém stanovisku magistrátu se dřív dozvěděla média než ona sama. Vzala tedy svého libanonského manžela Makrama Matragiho, českého »vyřizovače papírů«, novináře a vyrazila jednat.

„Jak je možné, že média se o tom dozvěděly dřív než my?“ začala návrhářka podle deníku Blesk křičet hned ode dveří. Odpověď místostarostky Evy Smutné, že jsou otevřená radnice, která ráda poskytne v informace, v případě, že tak může učinit Matragi neuspokojila. „Úřad na Praze 6 má dvě úřednice, které nejsou k dispozici 90% své pracovní doby,“ prohlašovala návrhářka a přirovnala Česko k Potěmkinově vesnici. Situaci svými výroky nepomohl ani manžel návrhářky. „V Česku nespoléhej na nikoho. Tvůj jediný věrný přítel je koruna, kterou máš v kapse,“ to ještě před časem tvrdil Makram Matragi novinářům o domovině své manželky. Tentokrát se přesvědčil, že to není úplná pravda. Od této chvíle je pro něj Česko pouhou bandou nevděčných závistivců. Už před nějakým časem zde její firma Matragi Design, s.r.o. zakoupila vilu, která měla projít rekonstrukcí, povolena byla i malá přístavba. Nešťastnou náhodou však na vilku spadl strom a stavební firma místo aby dům zajistila, provedla jeho demolici. To vše bez návrhářčina vědomí. Rozhodla se tedy, postavit si vilu podle svých představ, její návrh ovšem magistrát zamítl, protože obří vila by narušila architektonický ráz Ořechovky.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.