Vdova po textaři Rytířovi (†69) Helena: Milovala dva muže! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Vdova po textaři Rytířovi (†69) Helena: Milovala dva muže!

Těžký kamenný klobouk Helena Rytířová opatruje jako oko v hlavě.
Těžký kamenný klobouk Helena Rytířová opatruje jako oko v hlavě. (Foto Aha! – David Kundrát, ara)

Náhrobek Michala Tučného (†48) ve tvaru klobouku není jeden, ale dva! První je na hřbitově v Hošticích a druhý, menší, střeží jako oko v hlavě Helena Rytířová (63), vdova po textaři Zdeňku Rytířovi (†69). Zpěváka totiž milovala stejně jako svého muže!

Všichni tři prý byli jako jedna rodina. „Michal mně byl dokonce za svědka na svatbě, když jsme se brali se Zdendou. Byl kmotrem mých dětí a s jeho paní se dodneška stýkám,“ prozradila deníku Aha! Helena s tím, že když zpěvák zemřel, pro jejího muže to byla obrovská rána, která mu zasáhla do života.

„Mnoho let jsme budovali hudební studio, všechny vydělané peníze šly do něj. Když ale Michal zemřel, byl to zásadní zlom ve Zdeňkově životě. Hudba ho přestala bavit, nechtělo se mu psát a byl z toho smutný,“ vyprávěla Rytířová a při tom pohladila na terase domu kamenný klobouk. „To je kopie Michalova náhrobku v Hošticích. My jsme ho hodně obdivovali, tak nám kameník udělal kopii. Jsem na ni hrozně pyšná. Vždycky mi Michala a Zdendu připomene,“ říkala se smutkem v očích. A právě kvůli hudbě, které se oba »její« muži věnovali, nechtěla studio nechat ladem. Sama v něm provozuje namlouvání audioknih.

Sejdou se v Lucerně
Od smrti Michala Tučného uplynulo 10. března 20 let. Na jeho počest se 16. dubna odehraje v pražské Lucerně velký vzpomínkový koncert. Vystoupí na něm mimo jiné Ondřej Hejma (64), Richard Tesařik (69) a Wabi Daněk (68). 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.