Začal soud s cucáky, kteří ztloukli Hrůzu: Děsivé detaily, jak ho přizabili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Začal soud s cucáky, kteří ztloukli Hrůzu: Děsivé detaily, jak ho přizabili!

Michal Hrůza
Michal Hrůza (Foto pro Aha! – Frekvence 1)

Trest za napadení zpěváka Michala Hrůzy (43) si zřejmě tento týden vyslechne Nikolas A. (18) a jeho bratranec Patrik K. (19). Zpěvák po útoku na Stodolní ulici skončil s prasklou lebkou a krvácením do mozku na 12 dní v umělém spánku.

Obžalovaní bratranci předstoupili před soudce včera, ještě předtím se potkali před soudní síní. Neprohodili spolu ani jediné slovo. Dokonce nezazněl ani pozdrav.
Agrese vůči zpěvákovi litoval jen Nikolas A. „Chtěl bych se panu Hrůzovi omluvit,“ řekl zasmušilý mladík. Patrik K. podle čtené výpovědi napsal Hrůzovi omluvný dopis.

Kromě výtržnictví státní zástupce mladíky obžaloval z vydírání. „Zpěvák se vložil do hádky a pohrozil mladíkům, že přivolá policisty. Dostal facku od jednoho z nich. Poté svůj apel zdůraznil a došlo k dalšímu útoku,“ uvedl státní zástupce David Bartoš. A trestní sazba za vydírání je navíc vyšší než u ublížení na zdraví.
Zásadní budou pro obžalované výpovědi svědků. Ty vyslechne soud v příštích dnech a budou mezi nimi i mladiství.

Budou platit 3 miliony?
Soud se bude zabývat také náhradou škody pro Hrůzu, jeho blízké i pojišťovnu.

*74 250 Kč chce Hrůzova manželka za dojíždění, ubytování a výdaje na ošetřování.

*380 783 Kč požaduje po útočnících zdravotní pojišťovna.

*2 623 362 Kč odškodného žádá prostřednictvím zmocněnkyně Hrůza.
Celkem: 3 078 395 Kč

Co útočníkům hrozí?
Útočník Patrik K., který ranou pěstí srazil Hrůzu na zem, může dostat až 12 let za mřížemi. Nikolas A. může od soudu vyfasovat až 4 roky vězení.

Co se stalo?
Zpěvák Michal Hrůza při odchodu z baru 17. července 2014 ve Stodolní ulici zahlédl dva mladíky, kteří se dohadovali a poté společně spadli na zem. Dvojici upozornil, že pokud se bude dál rvát, tak přivolá policisty. „Chtěl zabránit rvačce a vše se obrátilo proti němu,“ řekl státní zástupce David Bartoš. Nikolas vstal a dal Hrůzovi facku. Ten mu měl říct: »Víte vůbec, kdo jsem?« A trval na ukončení konfliktu i přivolání policie. V tu chvíli k Hrůzovi přistoupil Patrik. Jednou rukou jej chytil za oblečení a druhou mu dal pěstí do obličeje. Po ráně Hrůza upadl na zem a zůstal ležet v bezvědomí.


Právní zástupkyně Hrůzy: Znalci mluví o trvalých následcích

Znepokojena odcházela od soudu právní zástupkyně manželů Michala a Lídy Hrůzových Iveta Vegsöová. Advokátka poskytla Aha! rozhovor:

*Jaký je zdravotní stav Michala Hrůzy?
„Stále není zcela stabilizovaný, i znalci hovoří o možných trvalých následcích.“

*Jak na vás působili obžalovaní?
„Z morálního hlediska jsem zatím velmi zaskočena. Nemohu hodnotit samotné obžalované, ale zatím podle způsobu jejich chování si zřejmě neuvědomují, co způsobili. Jako by necítili vinu. Bohužel v nich nevidím ani pokoru, která by měla být na místě.“

*Jak na celý incident reaguje Michal?
„Je velice pokorný, nečiní nárok na soudy, nečeká razantní rozsudky.“

*Přesto po útočnících žádá více než dva a půl milionu korun?
„Největší částku tvoří bolestné, které dle lékařských posudků lze až šestinásobně navýšit. Jinak manželka žádá jen to, co rodinu skutečně stálo v souvislosti s náklady na léčbu, vyšetření a s hospitalizací, včetně dopravy a ubytování.“





Přečtěte si
luckabendyska
18. 3. 2015 • 14:37

CHUDÁK MÍŠA HRŮZA. JSEM RÁDA ŽE ŽIJE. TI DVA HAJZLOVÉ AŤ PYKAJI!!!!!

mekanik
18. 3. 2015 • 11:12

ararat ty jsi inteligentní holka naprosto s tebou souhlasím

ararat
18. 3. 2015 • 08:16

tomu opravdu věříš?..taková blbost..ale ať to bylo jak jakkoli tak niko nemá právo někoho zmrzačit a nebo mu brát život,je hrozné..kde to žijeme? to se tady budeme mlátit a zabíjet pro banality? kde lidi spějí,tak si vezměte pistole a střílejte na potkání,kdo se ti třeba jenom nelíbí..to je hnus

ararat
18. 3. 2015 • 08:10

tjsi u toho byla,že tady tak mudruješ?

panikekulova
18. 3. 2015 • 07:41

Neměl se montovat do něčeho po čem mu bylo veliký a nemusel dostat po čuni. Sám byl ožralý a dělal machra.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.