Dáda Patrasová zaútočila na ČT: Mluví o trhání hlav! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Dáda Patrasová zaútočila na ČT: Mluví o trhání hlav!

2010: Dáda připravovala pro děti televizní pořad s žížalou Julií.
2010: Dáda připravovala pro děti televizní pořad s žížalou Julií. (Foto: Ladislav Krivan, ara)

Bije na poplach! Královnu dětských srdcí Dádu Patrasovou (58) děsí, že vysílání pro děti je v současné době plné násilí. „Nejmenší diváky válcuje druhá garnitura zahraniční tvorby, kde si animované figurky navzájem trhají hlavy a ubližují si,“ varuje Dáda.

Už pár let nemá šanci zasáhnout do vysílání pro děti. I jako babička malého Felixe III. (3) si ale přeje, aby se situace rychle zlepšila. „Je potřeba povolat odborníky na dětskou tvorbu, psychology, pedagogy, kteří by se celou situací kolem vysílání pro děti zabývali,“ prohlásila Patrasová v publicistickém pořadu ČT Konfrontace Petra Fischera.

Vedle násilí na obrazovce ji popouzí taky nekonečné vysedávání nejmladší generace u monitorů. „Musíme přece dětem pomoci, aby se zorientovaly v současném světě plném techniky. Děsí mě v souvislosti s počítači, mobily a tablety pasivita těch nejmenších,“ upozorňuje Dáda. Sama se s odborníky radí při svých zájezdových představeních. „Snažím se pak své malé diváky vtahovat do svých vystoupení, přimět je, aby tancovali, zpívali, aby byli aktivní,“ vysvětluje herečka a zpěvačka. Je rozhodnutá dotáhnout svůj boj za děti do konce. Věří, že ani Radě ČT jejich osud není lhostejný.



Přečtěte si
bella.
15. 3. 2015 • 10:07

ararat ararat viděla jsem to na pár min na střídačku z několik dílů.Víc jak pár min jsem nedala a už nedám.Z obsahu soudím, že generace současných matek absolvovala akorát tak zvláštní školu , pokud jsou témata, která se tam probírajía jsou všeobecně známá pro ně podnětná.Hlavně v tom pořadu není nějaký systém vzdělávací, je to skákání z místa na místo a přeslazené obličeje moderátorek mě taky nezaujaly.Je to pro ženský prostější jako např. pro tebe, co hnijou a dřepí u TV celý dny jako ty. Nesleduju to a jak víš pečlivě selektuju co chci a nechci vidět. Čus.

eremita
15. 3. 2015 • 00:09

Neobjektivní, tendenční, placená ČT nestojí za nic. Stejně jako skorodůchodkyně diblíkovská Patrasová. Platíme obě....

ararat
14. 3. 2015 • 19:25

mě zase děsí tvé přiblblé a vulgární komenty

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.