Trestní oznámení na Borhyovou: Platit nechce, na koho to hodila? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Trestní oznámení na Borhyovou: Platit nechce, na koho to hodila?

Alena Borhyová podá žalobu na šéfredaktora časopisu.
Alena Borhyová podá žalobu na šéfredaktora časopisu. (Foto Aha! – Daniel Černovský, Facebook, ANO)

Zaplatit škodu nechce! Maminka novácké moderátorky Lucie Borhyové (36), měla jako místostarostka Prahy 8 způsobit škodu 243 619 Kč. Alena Borhyová (57, ANO) ji ale uhradit nechce. Zaplatí prý až v případě, že by její vinu potvrdil soud a hrozilo jí dvouleté vězení!

Borhyová údajně nechala podle trestního oznámení skartovat a následně znovu vytisknout 70 000 kusů radničního časopisu Osmička. V první verzi chyběl text místostarosty Matěje Fichtnera (ANO), nedodal ho včas.

„Dvojí vytištění bylo dle našeho názoru zapříčiněno úmyslnou a hrubou chybou bývalého šéfredaktora, na kterého podáme žalobu a budeme žádat úhradu nákladů v plném rozsahu,“ prohlásila na svoji obhajobu Borhyová. Platila by až ve chvíli, kdy by soud rozhodl v jejich neprospěch. „Když u nezávislého soudu neuspějeme, zaplatí náklady na dodatečný tisk ze svého naši zastupitelé,“ slíbila Borhyová. To ostatně požaduje šéf hnutí ANO Andrej Babiš. „Pokud pochybili, tak by to samozřejmě měli zaplatit, postavit se k tomu čelem,“ řekl Aha! už ve středu. Bývalý šéfredaktor Osmičky Tomáš Kňourek, který po odeslání časopisu s chybějícím článkem do tiskárny okamžitě přišel o místo, včera Aha! nebral telefon a neodpovídal na SMS. Pracovník radnice podal na Borhyovou trestní oznámení. Je viněna z porušení povinnosti při správě cizího majetku a poškození cizí věci. „Za první čin jí hrozí až dva roky ve vězení, nebo zákaz činnosti. U druhého činu je maximální sazba o rok nižší,“ sdělila Aha! policejní mluvčí Iveta Martínková.




Přečtěte si
bella.
13. 3. 2015 • 20:08

pane bóže kvůli chybějícímu článku přišel o místo? Nepřehánějí to nějak ? Snad důtka a snížení platu. Snad ani v US, po kterém se opičí by tohle neprošlo ( vlastně neprošlo ).ANO jsou papaženštější papeže .Ostatně co chtít po té squadře , kterou Babiš látal díry v kandidátkách.Od Kaplické, co si dala jméno nepřechýlené a ještě " světově " zkrátila samohlásku , když odtud vypadla až po Borhyovou je to echt třída a to můžeme být rádi, že tam není v kombiné se válející rádoby sexuoložka

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.