Gondík šťastný jako blecha: Neuhodnete, co mu udělalo takovou radost! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Gondík šťastný jako blecha: Neuhodnete, co mu udělalo takovou radost!

Dalibor Gondík
Dalibor Gondík (Foto Aha! – David Kundrát, Pavel Machan, Profimedia.cz, herminapress.cz, archiv D. Gondíka)

Po třech letech může zase řídit! Změna životního stylu se mu vyplatila. Dalibor Gondík (44) konečně »přelstil« zákeřnou epilepsii, kvůli které mu bylo opakovaně odebráno řidičské oprávnění.

„Řidičák mám sice zpátky, ale ještě čekám na výsledky nějakých vyšetření,“ svěřil se s neskrývanou radostí moderátor. Kvůli absenci řízení propadl běhání, díky kterému se udržuje v opravdu dobré formě. Do řízení auta ani své milované motorky se ale zatím moc nežene. Loni se mu to totiž vymstilo a záchvat přišel přesně v den, kdy mu oprávnění vrátili.


„Jdu do toho opravdu velmi opatrně,“ řekl téměř šeptem, aby to nezakřikl. Gondík je totiž vášnivý motorkář a jako každý rok se i letos chystá navštívit Motosalon v pražských Letňanech, který začíná už dnes. „Těším se na tu podívanou. Doufám, že tentokrát se opravdu svezu - a ne jako spolujezdec!“ těší se Gondík.

Čekal tři roky

I když Gondík trpí epilepsií dlouhá léta, razantně zaútočila před třemi lety, kdy byly záchvaty častější. Moderátor rapidně změnil životní styl – začal běhat a zdravě jíst. Ztrátou hmotnosti vyděsil své okolí. Přesto si s ním nemoc zahrávala. V březnu 2013 měl záchvat přímo na ulici, kdy ztratil vědomí a kolemjdoucí mu zavolali záchranku. Přesně po roce, kdy získal zpět řidičské oprávnění, měl další záchvat. Kvůli absenci řízení se moderátor cítil méněcenný, protože nemohl dojet ani na velký nákup nebo vyzvednout syna.

Epilepsie

Epilepsie neboli padoucnice je záchvatové onemocnění mozku. Pr ůvodním znakem je opakovaný výskyt epileptických záchvatů.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.