Japonská horečka Vágnerovi vydělá: Holky z naší školky po 30 letech frčí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Japonská horečka Vágnerovi vydělá: Holky z naší školky po 30 letech frčí!

Hit Stanislava Hložka a Petra Kotvalda se líbí i v Japonsku!
Hit Stanislava Hložka a Petra Kotvalda se líbí i v Japonsku! (Foto: Roman Souček, Zbyněk Pecák, Marek Pátek, Pavel Machan,ara)

Český hit století slaví úspěch na opačném konci světa! Zpočátku šlo o srandu, ale hit se v Japonsku líbí a následuje tak Mládkova Jožina z bažin, který se v roce 2000 dočkal svého comebacku mezi posluchači v Rusku, Maďarsku a Polsku.

„Byla to vlastně zpočátku jenom hra,“ říká autor písně Karel Vágner (72) a popisuje, jak na začátku stála sázka mezi ním a producentem Jiřím Paulů (66). S tím se vsadil, že písničku odvysílá jedno ze čtyř celoplošných rádií v Japonsku. „A ono se to opravdu stalo letos 27. února. Nedával jsem tomu moc šancí, takže jsem prohrál,“ svěřil hudební skladatel Blesku s tím, že prohraná sázka ho nemrzí.

„Na sociální síti je spousta nadšených ohlasů, které chtějí, aby pro ně velice exotická písnička znovu zazněla,“ popsal Paulů reakci japonských posluchačů.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.