Soňu Valentovou změnila manželova smrt: Ve spárech neblaze proslulé sekty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Soňu Valentovou změnila manželova smrt: Ve spárech neblaze proslulé sekty!

Mladší dcera Katarína Hasprová je herečce hodně podobná.
Mladší dcera Katarína Hasprová je herečce hodně podobná. (Foto ara a reprofoto ČT)

Smrt manžela jí obrátila život naruby! Slovenská herečka Soňa Valentová (68), která se proslavila nahými scénami ve filmu Kladivo na čarodějnice, ze zoufalství propadla Svědkům Jehovovým.

Už jedenáct let od smrti manžela, režiséra Pavola Haspry (†74), který umřel na akutní leukemii, je silně věřící. A všechnu lásku teď dává Bohu. „Je to pro mě nepředstavitelný, ale je to velká moudrost, pravda a Bůh sám je láska,“ řekla v dokumentu ČT 13. komnata. „Sám Einstein říkal, že není větší síly ve vesmíru než Bůh. Zjistila jsem, že věřících je mnoho velkých umělců,“ nechala se slyšet Valentová, která svoji víru propaguje, kudy chodí.

Podle hereččiny dcery, zpěvačky Kataríny Hasprové (42) od doby, kdy zemřel její otec, už prý nejsou rodina. Soňa dokonce ani neslaví Vánoce. „Připomenout si narození Ježíška nebo si dávat najevo lásku můžeme kdykoliv. Dárky si dáváme během celého roku spontánně, když nás to napadne,“ nechala se slyšet zpěvačka. Většina jejích známých je ale přesvědčena o tom, že je neslaví proto, že žije podle pravidel svědků Jehovových.

Víra podle všeho komplikuje i lékařskou péči. Když před dvěma roky musela být kvůli vysokému tlaku a nevolnosti převezena do nemocnice, ze začátku odmítala léčbu. „Myslela jsem si, že se to dá vyřešit všechno přírodně. Ale zdá se, že všechno asi ne,“ řekla serveru Pluska.sk. Velký problém by ale mohl nastat, pokud by Valentová potřebovala transfuzi. Příznivci Svědků Jehovových ji odmítají. Přijímají jen takzvané frakce, což jsou náhražky krve, a moderní alternativní postupy na její ředění, hormony podporující zrychlenou přirozenou krvetvorbu a jiné postupy.

Kdo jsou svědkové Jehovovi?

Náboženská společnost, jejíž členové se považují za křesťany, ale přitom nevěří, že Ježíš Kristus je Bůh. Uctívají Jehovu. Nejsou církev, ale organizace, na které je závislý život jejích členů. Jsou přesvědčeni, že jako jediní hlásají Boží pravdu.



Přečtěte si
lunatic
1. 3. 2015 • 15:57

V 68-mi letech vypadá,bohužel,jako po smrti ;mé matce je přes 74 a vypadá úžasně ...

mekanik
1. 3. 2015 • 15:53

jako by nestačila sekta pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí

hejhej
28. 2. 2015 • 17:29

tasshi: Do bytů už snad přestali otravovat. Ono stačí je vidět, jak stojí jak pitomci s nějakým svým časákem jak tvrdé Y na každém rohu. Hlavně, že neoslovují.

hejhej
28. 2. 2015 • 17:26

bella: Vondráčková na sobě pracuje celý život.

mord
28. 2. 2015 • 15:03

Před tebou je hlavně důležite uklidit Aha hloupa belladono !!!!!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.