Tajemství režiséra Trošky: Tragédii pomohl urychlit seriál! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Tajemství režiséra Trošky: Tragédii pomohl urychlit seriál!

Život Zdeňka Trošky nejsou pouze komedie...
Život Zdeňka Trošky nejsou pouze komedie... (Foto Aha! – Marek Hofman, ara)

Režiséra Zdeňka Trošku (61) proslavily hlavně jeho filmy. Je snad nemožné najít někoho, kdo by neznal Slunce, seno,… nebo Kameňák. V režisérově životě však nemá místo jen humor a komedie, někdy zkrátka přijde na řadu tragédie…

Troška má ovšem zkušenosti i s divadelní režií. Rád třeba vzpomíná na Slovensko, kde v košickém divadle režíroval v roce 2006 Dvořákovu Rusalku a Gounodova Fausta v roce 2007.  A nebyl by to Zdeněk Troška, kdyby nebyla sranda i při přípravě tragédie.

„Zkoušeli jsme vždy od deseti do dvou a potom od pěti do devíti večer. Všecko šlapalo jak po másle, až jednoho dne za mnou přišel pan ředitel a ptal se ’Poslouchej, jak je možné, že tě ti zpěváci na slovo poslouchají? Ty jim to předvedeš a oni to okamžitě udělají – jak je to možné?´“ popsal Troška úspěšnou slovenskou spolupráci pro server topky.sk. Zdeněk totiž umí pracovat s lidmi a tak předložil hercům dobrou nabídku. „Vážení a milí, jestli chcete večer vidět Ordinaci v růžové zahradě, udělejte to tak, jak to chci,“ popsal režisér, jaký způsob motivace herců zvolil. „A bylo. Všichni udělali všechno, jak měli, třikrát jsme si to zopakovali a ještě jsme stihli zajít do restaurace,“ dodal Troška s tím, že na ty časy moc rád vzpomíná a sranda prostě musí být, i když děláte tragédii.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.