To NEJ z Českého lva: Kdo byl dojatý a kdo už nechce mít s filmem nic společného? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

To NEJ z Českého lva: Kdo byl dojatý a kdo už nechce mít s filmem nic společného?

Nej z Českých lvů
Nej z Českých lvů (Foto Aha! – Marek Pátek, Pavel Machan, Martin Hykl)

S nostalgií ke světu filmu dorazila na Českého lva Vlasta Chramostová (88). Postěžovala si na zdraví a k herectví se už nikdy nechce vrátit. Prý dokonce přesluhovala!

Legendární herečka si zahrála ve filmech jako Spalovač mrtvol, Bílá paní nebo Je třeba zabít Sekala. Byla dvakrát nominována na Českého lva, ale v posledních letech se po ní slehla zem.

„Už jsem skončila a na filmové plátno se nevrátím. Dívám se na to jen zpovzdálí a fandím mladším,“ okomentovala svůj odchod do ústraní z veřejného života Chramostová. „Já jsem utnula svou hereckou dráhu před pěti lety a je to věcí inteligence včas odejít, to jsem prošvihla. Ted už jsem na spokojeném odpočinku,“ popsala svůj odchod z Národního divadla. „Stáří je blbost a moc to nejde, ale cítím se úměrně svému věku a snažím se být vitální,“ dodala Cramostová, která mezi kolegy jen zářila.

Nejzajímavější NEJ... z letošních Lvů!


NEJúspěšnějším filmem bylo sociální drama Cesta ven. V kinech film trhal negativní rekordy, vidělo ho jen 3936 diváků. Zato Lvů si odnesl hned 7 – za nejlepší film, herečku v hlavní roli (na snímku Klaudia Dudová), režii, scénář, kameru, zvuk a střih.  

NEJzklamanějším filmařem večera byla Andrea Sedláčková (47). Místo Lvů si režisérka favorizovaného filmu Fair play odnesla »jen« Cenu filmových fanoušků. Těch přišlo do kina 74 590.

NEJdojatější byl kameraman Štěpán Kučera (46). Se skleněnou trofejí v ruce poslal pozdrav nahoru mamince, režisérce Věře Chytilové (†85), a tátovi, kameramanovi Jaroslavu Kučerovi (†61).

NEJvtipnější gag přímého přenosu vymyslel Jan Pirk (66). Kardiochirurg nechal vybraným přítomným režisérům těsně před udělováním ceny změřit tep a výsledky okomentoval.

Ceny Český lev 2014

Nejlepší film: Cesta ven
Nejlepší režie: Petr Václav (Cesta ven)
Mužská hlavní role: Ivan Trojan (Díra u Hanušovic)
Ženská hlavní role: Klaudia Dudová (Cesta ven)
Mužská vedlejší role: Jaroslav Plesl (Díra u Hanušovic)
Ženská vedlejší role: Lenka Krobotová (Díra u Hanušovic)
Nejlepší dokument: Olga (režie Miroslav Janek)
Nejlepší scénář: Petr Václav (Cesta ven)
Nejlepší kamera: Štěpán Kučera (Cesta ven)
Nejlepší hudba: Jan P. Muchow (Krásno)
Nejlepší střih: Florent Mangeot (Cesta ven)
Nejlepší zvuk: Daniel Němec a Ivan Horák (Cesta ven)
Nejlepší filmová scénografie: Jan Vlasák (Tři bratři)
Nejlepší kostýmy: Simona Rybáková (Tři bratři)
Nejlepší masky: Zdeněk Klika (Tři bratři)
Mimořádný přínos: Drahomíra Vihanová



Autor:  dat

Přečtěte si
bella.
24. 2. 2015 • 00:13

Když jsem to srovnala, tak co do počtu obyvatel to mohla shlédnout pouze jedno z těchto městeček /vesnic : buď Borovany 3 998 , nebo Jiříkov 3 991, nebo Kamenice nad Lipou 3 964 nebo Velké Opatovice 3 957 , nebo Přibyslav 3 952 nebo Velešín 3 948, nebo Volary 3 937, nebo Benešov nad Ploučnicí 3 933. Dokonce i UNHOŠŤ je větší . ---------------- http://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_m%C4%9Bst_v_%C4%8Cesku_podle_po%C4%8Dtu_obyvatel

navimisha
23. 2. 2015 • 21:14

To že jsou "paraziti", je i ve filmu. Je tam skvělá scéna, kdy Žaneta vyčítá svému partnerovi, že přišel o řidičák a ten se vymlouvá, že mu ho vzali, protože je černej. Žaneta mu pak vpálí, že mu ho nevzali, že je černej, ale protože je idiot Jinak Klára Melíšková dostala taky Lva za film, na který nikdo nechodil. Není to návštěvnosti.

navimisha
23. 2. 2015 • 21:11

Po lvech jsem se na něj podívala na youtube a musím říct, že se mi líbil, především hlavní představitelka. Ta je výborná a má herecký talent.

janotta
23. 2. 2015 • 16:17

mekanik - nevzpomínám, že bychom si začali někdy tykat, ostatně mně může urazit jen inteligent !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.