Lékaři nevědí, co dál: Schumi jim s 45 kilogramy mizí před očima! Udrží ho naživu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Lékaři nevědí, co dál: Schumi jim s 45 kilogramy mizí před očima! Udrží ho naživu?

Michael Schumacher, jak si ho navždy budeme pamatovat.
Michael Schumacher, jak si ho navždy budeme pamatovat. (Reuters)

Psát, že zdravotní stav hvězdy F1 je neutěšený, by bylo nošením dříví do lesa. Po loňském úrazu hlavy se i přes vynaložené astronomické částky dosud nepodařilo zajistit výraznější zlepšení jeho zdravotního stavu. A podle neurologů se to do budoucnosti ani nepodaří. Problém jim dnes dělá především dramatický úbytek váhy slavného závodníka, který by se tak ve svém životním závodě mohl i přes veškerou péči octnout mimo stupně vítězů.

V luxusním sídle Schumacherů se střídají specialisté jak na běžícím pásu a o bývalého elitního jezdce se stará až patnáct odborníků. Podle vyjádření těchto expertů se výhledově žádný zázrak nechystá. Jediná opravdu markantní změna probíhá tělesné hmotnosti Michaela, který loni po 83 dnech komatu vážil 51 kilogramů, jenže nyní se jeho váha snížila na pouhých 45 kilo, což ho řadí na úroveň některých anorektických modelek.


Za léčbu šampióna v luxusním sídle vydala rodina horentní sumy, ale nijak výrazně se to na jeho stavu neprojevilo. "Michael je schopný cosi vyslovit, pohybovat se na lůžku, ale má velmi omezené schopnosti co se týká vnímání okolí. Výdaje na jeho léčbu dosáhli již 13,5 milionů eur, ale léčba je až příliš pomalá. Michael chřadne a váží pouze 45 kilogramů," prozradil deníku Daily Express zdroj z okolí zdravotního týmu pod vedením Jeana Francoise Payena. I když naděje umírá poslední, tohle nejsou zrovna nejlepší vyhlídky do budoucna.



Přečtěte si
stekajicikocka
20. 7. 2015 • 16:19

ale dnes je škola v přílodě luxus. Buď už se nekoná vůbec, nebo se skracuje, protože většina rodičů na to nemá .Napadá mne ale církev s restituovanými nemovitostmi , a vařit by se dalo za pár korun/ některé matky dětí by jistě v kuchyni vypomohly /

popocatepetl
20. 2. 2015 • 12:26

V zimě na hory je životní styl VIP????? Kde žijete? Kde jste celý život žil? V Česku se od padesátých let jezdilo i se školou v zimě na hory jako součást tělocviku a lyžování bylo masový národní sport! Ti, co neměli žaludek nebo dost peněz na sjezdování, jezdili na běžkách. teď to trochu upadá, toho sněhu je poslední dobou málo, ale pořád je to národní sport! To jen vy jste buď nesportoval nikdy, anebo už jste na to dávno zapomněl.

ivoadler
20. 2. 2015 • 10:50

Je to oběť životního stylu VIP, nikoliv jediná. V zimě na hory, v létě k moři, pokud možno se potápět nebo surfovat, aby všichni viděli, jak jsem zdatný/á. Pak to takhle dopadne.

popocatepetl
20. 2. 2015 • 09:31

Přesně tak.

popocatepetl
20. 2. 2015 • 09:30

Ano. V jeho případě to asi jde z veřejného zdravotního pojištění, tj. rodina to neplatí. Ale vyčítat rodině Schumachera, že soukromé peníze, které on vydělal, utrácejí za péči o něho, mi přijde úplně mimo. Je to jen jejich věc.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.