Utajovaná láska Jana Pohana (†84): Milované kolegyni se vyznat nestihl... Zemřela! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Utajovaná láska Jana Pohana (†84): Milované kolegyni se vyznat nestihl... Zemřela!

Slavný herec tak dlouho váhal s prozrazením svých citů, až bylo pozdě.
Slavný herec tak dlouho váhal s prozrazením svých citů, až bylo pozdě. (Archiv ČT, koláž Ahaonline.cz)

S osudovými ženami to nedávno zesnulý herec neměl až tak lehké, jak by se u takového fešáka dalo předpokládat. Ani jeden ze sňatků, které uzavřel, nemohl být šťastný a dokonce mezi oběma manželstvími prožil velkou lásku. Zamiloval se, ale ona šťasná žena se to nikdy nedozvěděla. Byla jí hvězda stříbrného plátna Jarmila Smejkalová (†73).

První manželství, z něhož měl syna, se rozpadlo. Nevydrželo ani to druhé, v němž se narodila dcera Kateřina. Během leteckého neštěstí v roce 1967 spadl Iljušin Československých Aerolinií i s manželkou Jana Pohana na palubě. Pracovala totiž jako letuška. Dále pak musel malou dceru vychovávat sám.


Na svou tajnou lásku mezi oběma manželstvími zavzpomínal na stará kolena sám herec. Vše začalo během natáčení  natáčení kriminálky Bílá spona v roce 1960. "Tam jsem se setkal s kolegyní Jarmilou Smejkalovou. Zamiloval jsem se do ní,"
přiznal. Film režíroval slavný Martin Frič (†66). "Občas se rozčílil a při natáčení pak létaly hromy blesky. Ale mně to nevadilo, měl jsem oči jen pro Jarmilu." Nikdy se ale paní Jarmile se svými city nesvěřil. Zemřela v roce 1994 a láska fenomenálního dabéra a herce jí tak zůstala utajená.



Přečtěte si
andorea
18. 2. 2015 • 12:52

Pro pomalejší: manželství vydrželo až do manželčiny smrti.

andorea
18. 2. 2015 • 12:37

Nevydrželo ani to druhé, v němž se narodila dcera Kateřina. ------- Ale to manželství přece vydrželo! Jen skončilo tragickou smrtí!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.