Maminka Heleny Růžičkové (†67) byla vědma! Předpověděla zkázu Prahy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Maminka Heleny Růžičkové (†67) byla vědma! Předpověděla zkázu Prahy!

Helena Růžičková zdědila věštecké nadání po své matce.
Helena Růžičková zdědila věštecké nadání po své matce. (Foto Aha! – Daniel Černovský, reprofoto TV Barrandov a ČT, ara)

Hororový sen jí zachránil život! Matka Heleny Růžičkové (†67) Dragica Málková měla tři dny před nálety na Prahu 14. února 1945 předtuchu. Tehdy osmiletá Helenka přežila jen zázrakem.

„Vzpomínala, že jí toho osudného dne maminka říkala, že nechce, aby někdo vyšel z baráku. Helena mi vyprávěla, že od rána dokonce sama slyšela divný hučení a dunění, že to bylo strašně zvláštní,“ svěřil deníku Aha! hereččin přítel Václav Glazar (62). „Najednou přišly nálety a ona viděla, jak to těsně kolem nich vzalo šmahem Emauzy. Tam, co je dnes Palackého náměstí a ministerstvo zdravotnictví,“ zavzpomínal herec.

„Helena měla jít ten den odpoledne do taneční školy, která byla kousek od jejich domu. Díky maminčině předtuše přežili. Byl to zázrak,“ míní Glazar. Po náletech prý zůstal stát jen dům na Karlově náměstí, ve kterém Růžičkovi bydleli, ten, který s ním sousedil a protější Faustův dům. Všechno kolem jinak výbuchy smetly.

Před domem se rozpoutalo pravé peklo. „Po výbuchu maminka okamžitě hnala Helenu od okna. Přesto slyšela ohlušující výbuchy a do toho řev a nářek lidí, takže to pro ni byl obrovsky silný zážitek,“ prozradil herec. „Navíc dokonce viděla, že po tom strašným výbuchu to přiškvařilo člověka na stěnu. Vypadalo to prý jako silueta,“ popsal Glazar.

Kromě maminčiny předtuchy Růžičková vzpomínala také na setkání s tajemnem. „Helena jako malá stála na Národní třídě na Perštýně a čekala, protože se bála přejít kvůli velkýmu provozu. Najednou přišel pán a říkal – pojď, holčičko, já tě převedu... A jen přešli, tak se na místě, kde Helena před tím stála, zřítil kus domu. Ale ten pán už tam nikde nebyl! A to ho i hledala...“ prozradil Václav Glazar. Růžičková věštecké schopnosti podědila po své mamince. Kvůli tomu ji často vyhledávali její kolegové. Naposledy předpověděla sama sobě smrt! Na 7. ledna 2004 chystala svatbu s Glazarem. Když ji ale po Vánocích domlouvali, chtěla termín dřív. „No jedno to není, protože třetího budu ještě stoprocentně živa,“ prohlásila – a měla pravdu! Svůj boj s rakovinou prohrála 4. ledna.



Přečtěte si
nilud
15. 2. 2015 • 10:47

A proč zapoměla na Titanic.

genicon
14. 2. 2015 • 14:22

Je úžasný, že tato introvertní, skromná osoba, se se svojí věštbou nepochlubila už před oním 11. zářím! Byla tááák skromná!!! Obdivuhodné!!!

genicon
14. 2. 2015 • 10:46

"Helena věštila i teroristický útok na Ameriku 11. září 2001" !!!??? Papír to má fakt těžký. Lidi si do něj utírají pr del, redaktoři Aha na něj píšou svý hovadiny... chudák papír!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.