Imitátor Petr Jablonský: Pokus o sebevraždu! Nechal báseň na rozloučenou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Imitátor Petr Jablonský: Pokus o sebevraždu! Nechal báseň na rozloučenou

Petr Jablonský chtěl skočit z okna.
Petr Jablonský chtěl skočit z okna. (Foto: Reprofoto ČT, herminapress.cz)

Skok z okna! Ten plánoval v 15 letech v hlubokých depresích bavič a imitátor Petr Jablonský (35) kvůli nešťastné lásce. Smrt si naplánoval v otcově bytě.

„Každého Silvestra jsem slavil u tatínka, který bydlel na Žižkově v nejvyšším patře činžovního domu. Z kuchyně bylo okno přímo do dvora. A já jsem si vymyslel, že skočím, když budou lítat rachejtle,“ prozradil imitátor.

„Říkal jsem si, že to bude dobrý v tom, že mě najdou až ráno a že ten zvuk toho dopadnutí těla nebude slyšet. Schoval jsem si v kuchyni do velký skříně láhev, že si dám ještě na zdraví, než otevřu okno a skočím,“ zavzpomínal na detaily sebevraždy.

„Táta viděl, že jsem na tom moc špatně. Bylo na mě vidět, že jsem depresivní,“ svěřil se bavič. Otec se začal o syna okamžitě zajímat a zabránil tak jeho sebevraždě. „Bylo to den před Silvestrem,“ prozradil Petr v dokumentu 13. komnata, který vysílá ČT dnes večer. Utápěl se v alkoholu

Depresí se ale Petr nezbavil. Po dalším rozpadu tříletého vztahu se znásobily. „Otevřel jsem si víno, pustil muziku a seděl. Ráno jsem začal a v průběhu dne jsem popíjel a jenom jsem si to prožíval v hlavě,“ zavzpomínal na těžké období Jablonský a dodal: „Druhý den jsem zjistil, že je mi ještě hůř. Tak jsem si otevřel další flašku a dokázal jsem takhle tři až čtyři dny po sobě žít.“

V pubertě psal Petr o smrti i básničky...

Tak je tu opět důvod k napití.

Vždyť léta proti proudu vesluji.

Bože můj, proč musím zemřít?

Zrovna dnes, toť k vzteku, když miluji.

A tak proudem teče plzeňské pivo.

Pípa tryská jak ropný vrt.

Pro člověka láska znamená život.

Pro tebe,kdo ty jsi, znamená smrt.




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.