Tajemství Terezy Pergnerové (40): Změnili jí jméno! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tajemství Terezy Pergnerové (40): Změnili jí jméno!

Tereza Pergnerová
Tereza Pergnerová (Foto: David Kundrát, Jan Horváth, Souček, ara)

PRAHA – Čágo belo, šílenci, tady Natálka! Takhle mohla z obrazovky zdravit pubertální fanoušky v době své největší televizní slávy moderátorka Tereza Pergnerová (40). Její maminka Jana (†72), která zemřela v sobotu po dlouhé nemoci, si totiž přála pro svou holčičku jméno Natálie.

„Když jsem přijela do nemocnice, měsíc před porodem, vezla jsem si s sebou cedulku, na níž jsem měla napsaná dvě jména. Jedno bylo určeno pro holčičku, druhé pro chlapečka. Natálie a Maxim,“ svěřila se Jana Pergnerová v knížce Závislost nejen na lásce. Domluvili se na nich s manželem, textařem Eduardem Pergnerem (†65). Dokud ovšem nedošlo na zapíjení čerstvě narozeného dítěte. „Zpozorněla jsem v okamžiku, když vyslovil jméno, jež nesouhlasilo s tím, které jsme si předem určili. Tak jsem se ho zeptala – koho jsi to slavil? A on zopakoval, že naši dceru – Terezku,“ rozpovídala se Jana v knize. A tak na matrice Natálie přepsala na Terezu. Matka Pergnerové si tak na Natálii v rodině musela počkat dlouhých 33 let. Svou dceru tak totiž pojmenovala právě moderátorka. Těžko říct, jestli tím chtěla maminku v době, kdy už byla nemocná, potěšit a splnit jí velký sen. Nebo to byl osud? Tereza se k tomu nijak nevyjádřila.

Spletitá jména Pergnerových

Kvůli jménům a přezdívkám členů rodiny Pergnerových by člověk občas nemusel vědět, o kom je řeč.

Maminka Jana byla za svobodna Beránková, přezdívalo se jí »Beránek«. Oslovoval ji tak i rodinný přítel, spisovatel a novinář Ondřej Suchý (69), který na svých internetových stránkách zveřejnil zprávu o jejím úmrtí. Terezčina maminka Jana Pergnerová (»Beránek«) dneska zemřela. Vzpomínky zůstanou.“ Moderátorčin otec Eduard Pergner (†65) psal písňové texty pro skupinu Kroky Františka Janečka (70) pod pseudonymem Boris Janíček.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.