Exministr Bursík: Smrt bratra ho zastihla v New Yorku! Zoufalý hledal kostel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Exministr Bursík: Smrt bratra ho zastihla v New Yorku! Zoufalý hledal kostel

Martin Bursík s Kateřinou Jacques
Martin Bursík s Kateřinou Jacques (Marek Pátek, David Kundrát, Petr Novotný)

Smířit se se smrtí blízkého člověka je vždy těžké. Zvlášť pokud přijde jako blesk z čistého nebe. Stejně nečekaně zastihla Martina Bursíka smrt jeho bratra, se kterým ho pojilo víc než jen společná záliba v horolezectví.

Exministrův o tři roky starší bratr Jiří zahynul v roce 2008 při slaňování kopce v Alpách. Hrozivá zpráva zastihla exministra v New Yorku, kde byl zrovna s dcerou.

„Doteď si pamatuji telefonát od bráchova nejlepšího kamaráda z Mnichova. Zeptal se, jestli sedím a řekl mi, že brácha se zabil,“ promluvil Bursík o smrti svého bratra Jiřího v pořadu 13. komnata České televize.

„Sebrali jsme se a šli do kostela. Když člověk zajde do katolického kostela kdekoli na světě, tak se cítí jako doma,“ popsal politik, jak se vyrovnal s okamžitou potřebou domácího prostředí.

Zdrcující dopad měla tato tragédie na matku bratrů. Rezignovala tehdy na život. Situace se zlepšila v roce 2009, kdy přišla na svět Bursíkova dcera Noemi. Martin Bursík s horolezectvím skoncoval. Přiznává, že hory mu chybí, ale riskovat už nehodlá.



Přečtěte si
ararat
10. 2. 2015 • 08:23

ty tomu tak rozumíš jako koza v petrželi

paula
10. 2. 2015 • 06:33

To je vokurková sezóna nebo co? Proč sem taháte šest let starý "novinky"???

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.