Václav Svoboda o Básnících: Opilý exot Mireček notně zkomplikoval natáčení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Václav Svoboda o Básnících: Opilý exot Mireček notně zkomplikoval natáčení!

Václav Svoboda alias Lumír Nykl
Václav Svoboda alias Lumír Nykl (TV Nova)

Ještě než se stal pro diváky Lumírem Niklem, Václav Svoboda exceloval v sérii o Básnících jako medik Venoš. Po letech od natáčení zavzpomínal na natáčení ve sklípku, které se podle všeho pořádně zvrhlo.

K roli se prý dostal náhodou. Filmaři potřebovali bodrého jinocha z Moravy a jeho třídní z DAMU doporučila jeho. V konkurzu měl štěstí a zalíbil se hned. Svoboda tak dostal svoji první filmovou roli. Rád vzpomíná na scénku ze sklípku, kde došlo k dramatickému zranění afrického studenta Mirečka (Joseph Dielle). Na jeho jméno si ale Svoboda zřejmě nevzpomíná.

„Když jsme točili s černochem ve sklípku, dal nám sklepmistr víno. Natočili jsme dva obrazy s vínem a pak režisér Dušan Klein všiml pravého alkoholu a zasáhl, že to neexistuje, a nalili nám jablečný mošt. Ten měl ale jinou barvu a sklepmistr se rozčiloval, že v žádném případě nebude u něj ve sklípku nalévat mošt,“ prozradil herec v magazínu Sedmička. A to se málem osudným Mirečkovi. „Lil nám víno a asi v jednu hodinu po poledni černoch »upadl na malý mozek« a už nevstal. Obrovský průšvih! Kvůli jeho opilosti se muselo zrušit natáčení a muselo se počkat, až vystřízliví. Byla to velká legrace,“ vzpomíná. Kvůli vytíženosti ostatních herců se ale se starou partou z Básníků už moc nestýká.

Přečtěte si
ivoadler
16. 2. 2015 • 11:00

Vožrat se v práci zase až tak velká legrace není, kromě herců. Ti mají výjimku.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.