Pohřeb „Konopnice“ Marie Pilátové (†93): Herci se na ni vykašlali! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pohřeb „Konopnice“ Marie Pilátové (†93): Herci se na ni vykašlali!

Zdeněk Troška, rodina a obyvatelé obce přicházejí do kostelíka na pohřeb.
Zdeněk Troška, rodina a obyvatelé obce přicházejí do kostelíka na pohřeb.  (CNC: Marek Pátek / Paparazzi)

HOŠTICE (hra) – Jen režisér Zdeněk Troška (61), rodina a Hoštičtí se přišli rozloučit s Marií Pilátovou (+93), která si zahrála v trilogii Slunce, seno… „Konopnici“! Z herců se v hoštickém kostelíku nikdo neobjevil!

„Loučíme se s paní Marií Pilátovou, kterou znala a milovala celá Česká republika,“ řekl kněz Bogdan Ganczarski před tím, než její rakev spustili do hrobu na přilehlém hřbitově. Nezapomenutelná Konopníková tak navždy spočinula na místě známém z Troškových legendárních komedií. „Měj se tam nahoře dobře a počkej na nás,“ vzkázal své tetě zarmoucený režisér Troška. Se sousedkou se přišla rozloučit i Marta Tučná-Novotná. „Byla první, koho jsme s Michalem v Hošticích potkali. Měla jsem ji ráda,“ posteskla si vdova po legendárním zpěvákovi.

Marii Pilátovou zradilo v úterý srdíčko, když onemocněla chřipkou. Do poslední chvíle ale byla taková, jakou si ji národ pamatuje: vitální, rázná a plná energie.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.