Patronka paterčat odhalila poměry v rodině: Čeká ji vyhazov! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Patronka paterčat odhalila poměry v rodině: Čeká ji vyhazov!

Klára se s rodinou paterčat nerozešla v dobrém.
Klára se s rodinou paterčat nerozešla v dobrém. (Aha! - Martin Hurda, reprofoto ČT)

Klára Vítková – Rulíková byla od narození paterčat jejich patronkou. Později ji situace v rodině překvapila, až zklamala, což popsala v rozhovoru pro magazín OnaDnes. Za to ale s největší pravděpodobností dostane výpověď. 

Ministerstvo práce a sociálních věcí, tedy její zaměstnavatel, považuje její výroky na adresu maminky Saši a její rodiny za negativní. Server Lidovky.cz přišel s informací, že patronce bude ministryně Michaela Marksová-Tominová v pondělí zasílat vytýkací dopis a od toho je jen krůček k výpovědi. 

Co se tenkrát stalo:

Klára Vítková-Rulíková byla nejdříve chováním Saši Kiňové nadšena, ale čím více času trávila v romské rodině, tím menší bylo její nadšení.„Já je (Romy, poz. red.) taky podporovala a bojovala se šéfem, který už něco prožil a brzdil mě. Teď vidím, že je všechno jinak: naše pravidla na ně nefungují. Oni mají jiný rytmus života,“ řekla například. Dále popsala, jak rodina plýtvá s jídlem a celkově si neumí s ničím poradit bez cizí pomoci.

A podle ministerstva si měla nechat zkušenosti pro sebe. „Paní Rulíková je v dlouhodobé pracovní neschopnosti. Její výroky pro média jsem proto zatím řešila jen s její nadřízenou náměstkyní. Není možné, aby jako zaměstnankyně ministerstva porušila zásadu mlčenlivosti o svých klientech,“ řekla stránkám Lidovky.cz ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová-Tominová.

Sbohem a šáteček

Ministryně připomíná, že sociální pracovnice si má musí umět zachovat ke svým klientům profesionální přístup a počítat s jejich nevděkem. Navíc se patronce dostalo velké kritiky za to, že takto otevřeně promluvila do médií. A podle Lidovek má být dopis pouze jakýmsi předstupněm k výpovědi. „Pracovali na něm právníci. Kdyby nebyla na nemocenské, už je vyhozená. Je to vlastně předstupeň výpovědi,“ potvrdil serveru zdroj z ministerstva.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.