Lesbička Aneta Langerová touží po dítěti: Ale v rodičovství gayů příliš nevěří!!! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Lesbička Aneta Langerová touží po dítěti: Ale v rodičovství gayů příliš nevěří!!!

Aneta Langerová
Aneta Langerová (Foto Aha! – Pavel Machan, herminapress.cz, showpix.cz)

Tikání biologických hodin nezastavíš. Něco o tom ví už i Aneta Langerová (28). Zpěvačka, která dává přednost ženám před muži, by se ráda stala maminkou. V otázce homosexuálních rodičů je ale stále skeptická.

„U sebe si dokážu představit, že děti mít budu. Jsem stoprocentně přesvědčená, že bych jim dokázala předat lásku, kterou v sobě chovám, a postarala se o ně,“ svěřila se Langerová, která se ke své lesbické orientaci přiznala před pěti lety a už nějakou dobu žije s dokumentaristkou Olgou Špátovou (29).


Přestože se u Anety projevují mateřské pudy, v často diskutované otázce, zda je dobré, aby měli homosexuální partneři děti,adoptované nebo vlastní, si není stále jistá. „Je to pro mě velmi těžké téma. Sama stále přemýšlím nad tím, zda to je, nebo není správně,“ tvrdí zpěvačka. Podle ní je pro lesby přirozenější rodičovská role možná více než pro gaye. „Třeba u žen mi to připadá přirozené, protože to dítě odnosíte a je to zkrátka vaše dítě. Těžko říci. Je to zkrátka téma na delší dobu,“ říká Aneta v rozhovoru pro týdeník Téma.

Adopce homosexuálů

Společná adopce dítěte stejnopohlavním párem není v ČR možná. Avšak je možná individuální adopce, kdy si gay nebo lesba adoptují dítě jako jednotlivec, a jeho rodičem se tak stane pouze jedna osoba ve vztahu. Také si mohou muži či ženy ve stejnopohlavních svazcích adoptovat dítě druhého partnera.

 



Autor:  vin

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.