Nemocná Hegerová: Tajné převozy mezi nemocnicemi! Proč měla obrovské bolesti? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nemocná Hegerová: Tajné převozy mezi nemocnicemi! Proč měla obrovské bolesti?

Hana Hegerová
Hana Hegerová (Foto Aha! – Martin Přibyl, ara)

Velké zdravotní problémy způsobil na počátku prosince Haně Hegerové (83) kolaps, který zavinila srdeční příhoda. První dáma českého šansonu teď v tajnosti pod jménem Carmen rehabilituje už ve třetím špitále.

Bezprostředně po kolapsu ji sanitka odvezla do Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí v Praze. Tam zpěvačka několik dní ležela na anesteziologicko-resuscitačním oddělení v umělém spánku.

A když se ji z něho podařilo lékařům na druhý pokus konečně probudit, byla Hegerová převezena na kardiologii do Nemocnice Na Homolce.
„Paní Hegerová na tom nebyla vůbec dobře. Dala se tady ale krásně dohromady, už trošku i chodí,” dozvědělo se Aha! od důvěryhodného zdroje s tím, že šansoniérka byla přesně po měsíční hospitalizaci propuštěna a momentálně podstupuje další léčbu v jiném zdravotnickém zařízení.


Z Homolky ji ve středu převezli do Rehabilitační nemocnice Beroun, kde leží pod jménem Carmen Hegerová. „Je tam kvůli pohybovému ústrojí. Už před kolapsem byla téměř nemohoucí a nemocné klouby jí způsobovaly obrovské bolesti. Kolaps a umělý spánek všechno ještě zhoršil,” svěřil deníku Aha! člověk ze zpěvaččina blízkého okolí. 700 Kč denně za pokoj
V Berouně se zaměřují na neurologickou, ortopedickou a kardiologickou rehabilitaci zpěvačky. Používají k tomu unikátní metodu MFK – manuální fyzioterapeutickou korekci, kterou nehradí pojišťovna. Jinak zpěvačka podstupuje rozmanité procedury jako koupání v rašelině či masáže. Podle našich informací si prý platí i nadstandard, tedy jednolůžkový pokoj, jehož cena je 700 Kč za den.

Proč jméno Carmen?
Hana Hegerová se narodila 20. října 1930 v Bratislavě jako Carmen Farkašová do rodiny bankovního ředitele Jána Farkaše a Margity Čelkové. Křestní jméno jí vybrala babička, která byla velkou milovnicí opery. V roce 1954 se objevila ve filmu Frona pod jménem Hana Čelková.  Z krátkého manželství s divadelním dramaturgem Daliborem Hegrem má nejen syna Matouše, ale také příjmení, pod kterým ji znají všichni.



Přečtěte si
illis
14. 2. 2015 • 09:22

amplituda má asi hodně vlastních problémů, od kterých se bohužel odreagovává právě na těch, kteří si to nejméně zaslouží . Smutné, život je fajn, ale bez podobných lidí . Paní Haně Hegerové přeji hodně zdraví a štěstí.

mord
16. 1. 2015 • 19:59

pokus o vtip nebo jenom tupost?

janapi
16. 1. 2015 • 17:17

Chudáku-popisuješ svůj stav! Musíš mít těžký život

sonyka
16. 1. 2015 • 11:54

jmenuješ se správně AMPLITUDA mezi debilitou a kreténismem že jo?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.