Pozor, přichází Eurosong! Celoevropská pěvecká bitka hvězd! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Pozor, přichází Eurosong! Celoevropská pěvecká bitka hvězd!

 (: Česká televize)

PRAHA – Nestačily vám tři řady soutěže Česko hledá SuperStar? Tak se pohodlně usaďte v křesílkách před televizní obrazovkou a připravte se na pořádnou hudební smršť. Česká televize se totiž zapojila do legendární soutěže Eurovision Song Contest, tedy Pěvecké soutěže Eurovize, která se letos koná již po dvaapadesáté.

Nestačily vám tři řady soutěže Česko hledá SuperStar? Tak se pohodlně usaďte v křesílkách před televizní obrazovkou a připravte se na pořádnou hudební smršť. Česká televize se totiž zapojila do legendární soutěže Eurovision Song Contest, tedy Pěvecké soutěže Eurovize, která se letos koná již po dvaapadesáté. Tentokrát se jí zúčastní interpreti z 41 zemí a na vítěze čekají milionové kontrakty, celosvětová popularita a otevřené dveře do nejvyšších pater globálního hudebního byznysu!

Jen loni finálový přenos sledovalo na sto milionů lidí po celé planetě a letos se magická hranice zřejmě ještě překoná. A navíc by mezi finalisty tentokrát nemusel chybět český zástupce. Už dnes večer totiž Česká televize vysílá národní kolo, v němž se o postup do evropského semifinále utká devět různých interpretů. Finálovou desítku měla původně doplnit ještě zpěvačka Helena Vondráčková, ale ta odstoupila, protože nebyla spokojena se systémem hlasování.

Vítěze tuzemského klání, který vzejde z diváckého SMS hlasování (jedna SMS stojí 7 korun), čeká 10. května ve finských Helsinkách drsný boj s konkurencí z celé Evropy. Do finále postupuje jen deset nejúspěšnějších, dalších čtrnáct zemí, mezi nimiž nechybí třeba Německo, Francie, Rusko či Velká Británie, totiž postoupilo přímo. Velké finále se uskuteční už 12. května. A kdo z českých pěveckých hvězd má šanci se proslavit po celém světě?

Vlasta Horváth
Píseň: Adios
SMS: SONG 1

Vlasta Horváth (29) se vyučil tesařem, ale jeho vítězství v druhé řadě soutěže Česko hledá SuperStar ukázalo, že má našlápnuto úplně jiným směrem. Píseň Adios pochází z jeho druhého alba. „Soutěžím se svou autorskou písničkou. Nechci zahodit šanci. Třeba budu překvapený, ale nic závratného opravdu nečekám,“ říká ke své účasti Vlasta Horváth.

L.B.P.
Píseň: Story of life
SMS: SONG 2

Pod pseudonymem L.B.P. se skrývá zpěvačka Markéta Poulíčková (18). Nedávno vydala první sólové album »Story of life« a se stejnojmenou písní bude soutěžit. „Pěvecká soutěž Eurovize je nejsledovanější na světě a proto jsem nadšená, že jsem se dostala do národního kola. Ale odhadovat své šance si netroufám.“ tvrdí L.B.P. V zákulisí se šeptá, že jí její bohatý manažer zajistí tolik SMS hlasů, že patří k hlavním favoritům, což dělá vrásky České televizi...

Petr Kolář
Píseň: Přísahám
SMS: SONG 3

Petr Kolář (39) je dnes jednou z našich největších muzikálových hvězd. V národním kole se pokusí zaujmout písní »Přísahám« z muzikálu Golem. „Nad nabídkou zúčastnit se Eurosongu jsem neváhal ani chvíli. Je to šance dostat se zase o kousek dál nejen v rámci České republiky.“ těší se Kolář.

Lili Marlene
Píseň: Žena ze Stínadel
SMS: SONG 4

Kapela klávesisty Martina Němce bývá označována za průkopníky futuristického šansonu. „Svou účast v tomto projektu nebereme jako soutěž. Považujeme to za způsob, jak konfrontovat náš názor na hudbu s názory řekněme mediálně prověřenými,“ přiznává Němec.

Gipsy.cz
Píseň: Muloland
SMS: SONG 5

Na českou hip-hopovou scénu konečně pronikl svěží a pořádně prudký vítr, a to v podání romského rappera Radoslava »Gipsy« Banga. Teď se bude s písní »Muloland« z alba »Romano Hip Hop« snažit rozvířit vzduch i na Eurosongu. „Pokud někdo zapadne do Evropy lépe než ostatní, tak jsme to my. Jestli propadneme národním kolem vůbec netuším, ale v Evropě bychom mohli mít velkou šanci,“ domnívá se Banga.

Petr Bende
Píseň: Zaklínám své moře
SMS: SONG 7

Petra Bendeho (29) si pamatujeme hlavně z druhé řady soutěže Česko hledá SuperStar. Pro Eurosong zvolil píseň z druhého autorského alba »Život ve vteřinách«. „Trošku mě mrzí, že se v Eurosongu nehraje naživo. Ale právě díky této soutěži budu moci stát s kapelou na pódiu a nebudu prezentovat nic jiného, než svou muziku. “ říká Petr Bende.

Helena Zeťová
Píseň: Love me again
SMS: SONG 8

Někdo o zpěvačce Heleně Zeťové (27) říká, že je slavná jen díky svému nevlastnímu otci Lešku Semelkovi a působení v kapele Black Milk. Ve sbírce má cenu za Skokana roku v anketě Český slavík 2005 a v Eurosongu se bude snažit oslnit národ písní »Love me again« z připravovaného druhého alba. „Do Eurosongu nejdu soutěžit, ale hlavně zpívat. Byla bych blázen, kdybych tuhle nabídku odmítla. I když nevyhraju, svět se nezboří,“ tvrdí.

Sámer Issa
Píseň: When I am with her
SMS: SONG 9

Sámer poprvé zazářil v soutěži Česko hledá SuperStar, kde v prvním ročníku skončil třetí. V Eurosongu bude soutěžit s písní When I am with her, kterou pro něj napsal a otestoval DJ Neo. „Eurosong je šance ukázat se v tom nejlepším slova smyslu. Je to velká šance,“ prohlašuje Issa.

Kabát
Píseň: Malá dáma
SMS: SONG 10

O pětici muzikantů ze severu Čech, která v současné sestavě funguje takřka sedmnáct let, se traduje, že má nejvíc fanoušků ze všech tuzemských hudebních skupin. V Eurosongu zabojují o přízeň diváků písní »Malá dáma« z posledního alba »Corrida«. „Účastí v Eurosongu nemáme co ztratit. Můžeme jen získat. A to byl hlavní důvod, proč jsme s nabídkou souhlasili.“ prohlašují svorně Kabáti.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.