46. narozeniny Schumiho: Průlom v léčbě, pilot F1 se rozplakal! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

46. narozeniny Schumiho: Průlom v léčbě, pilot F1 se rozplakal!

Fotografie
Fotografie (internal)

Nejen pohyby víček reaguje Michael Schumacher na okolí. Prosákly informace, že jeho mozek vnímá. Když totiž slyší hlasy dětí, manželky, či štěkot psa, pláče.

Obvykle chystal na oslavu svých narozenin párty, tentokrát má však paralyzovaný Michael Schumacher (46) jiné starosti. Snaží se po více než rok starém pádu na lyžích vrátit do života. Je však uvězněn v nefungujícím těle, i když mozek otupený nemá.

Italský magazín Autosprint popsal posun v jeho vnímání. „Když zrovna neprochází fyzioterapií, sedává v křesle před okny své vily. Na jedné straně má zasněžené Alpy, na druhé Ženevské jezero. Ačkoliv jsou jeho oči otevřené, často to vypadá, že se dívá do prázdna. Ale… Dokáže rozpoznat tváře rodiny, i když s ní bohužel nemůže komunikovat. Když pak slyší hlasy manželky Corinny, dětí Micka a Giny Marii, nebo psa, pláče,“ tvrdí s odkazem na jeho blízké okolí.
Lékařští specialisté se domnívají, že by se zdravotní stav sedminásobného německého šampiona ve formuli 1 měl lepšit například pohyby mimických svalů. Vše však potrvá měsíce. I tak je ale fajn vědět, že legenda stále bojuje. Nikdo totiž nesnáší prohry víc než on.

Na Ginu a Micka může být pyšný
Kromě báječné motoristické kariéry se Schumacherovi povedla »kariéra« i doma. Jeho rodina se po tragické nehodě semkla a dělá pro něj všechno. Děti mu navíc dělají radost. Syn Mick (15) jde v otcových šlépějích. Závodí na motokárách a vede se mu dobře, i když na podobně veliké úspěchy to prý asi nedotáhne. Dcera Gina Maria (17) zdědila záliby po mamince Corinně, také miluje jízdu na koních. A kromě toho je to půvabná slečna. Taťka prostě může být pyšný.

Přečtěte si
kraken666
4. 1. 2015 • 15:03

kozadona,..kdyby ..kdyby blbost kvetla tak jsi louka plná květů!

beladona
4. 1. 2015 • 14:30

Kdyby mohl , dal by nejspíš najevo, že si přeje autanázii.Tohle přece není život, třeba pláče kvůli tomu

bobosa
4. 1. 2015 • 13:00

Smrad z žumpy...Aha nás krmí kecama z hladu..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.