Umanutý král kutilů Podlaha: Když měl Podskalský rakovinu, dokázal nemožné! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Umanutý král kutilů Podlaha: Když měl Podskalský rakovinu, dokázal nemožné!

Přemek Podlaha byl neodbytný. Když si něco zamanul, musel toho dosáhnout
Přemek Podlaha byl neodbytný. Když si něco zamanul, musel toho dosáhnout (Foto Aha! – Karel Kopáč, ara)

Zakladatel slavného pořadu Receptář byl prý pěkně umanutý. Podle svědků dokázal vytáhnout z nemocniční postele i rakovinou oslabeného režiséra Zdeňka Podskalského (†70).

Podlaha míval pravidelně na výstavě Zahrada Čech v Litoměřicích soutěž Jablko roku. Mezi porotci zasedali také Jiřina Jirásková (†81) a její životní partner Zdeněk Podskalský. V roce 1992 ale už režisér bojoval se zákeřnou rakovinou a ležel právě v nemocnici.


„Chtěl jsem Zdeňka do jednoho pořadu, ale vysvětlil mi, že nemůže. Byl jsem za ním, cítil se opravdu hodně slabý,“ vzpomíná moderátor Michal Herzán (65). Jaké tedy bylo Herzánovo překvapení, když Podskalského najednou potkal na Zahradě Čech. „Bylo mi to divné. Ptal jsem se, co ho přimělo odejít z nemocnice. A on jen lakonicky hlesl: Podlaha. A hned se mi svěřil, že si kvůli chemoterapiím raději dopředu oholil vousy a vlasy a musel si v televizi půjčit paruku a falešné vousy, aby mohl vůbec jít mezi lidi,“ vylíčil Herzán.



Autor:  hoh

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.