Jako z hororu: Michaela Kuklová zavinila smrt, ale nedozvěděla se to... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Jako z hororu: Michaela Kuklová zavinila smrt, ale nedozvěděla se to...

Míša zabíjela, ale neřekli jí to...
Míša zabíjela, ale neřekli jí to... (Marek Pátek / Aha)

Horor na televizní obrazovce i při natáčení! Tak vzpomíná představitelka princezny Jasněnky Michaela Kuklová (46) na pohádku, která ji proslavila. Čarodějnice Helena Růžičková (†67) ji před kamerou bila doopravdy, rozsekla jí dokonce pusu i hlavu. O největší horor se ale postarala druhá čarodějnice Yvetta Blanarovičová (51). Kvůli ní Kuklová zabila vlastním tělem krysu.

Zkrvavený obličej

„Vybavuje se mi oheň, výbuchy, zranění, rozseklá hlava, rozříznutá a probodnutá noha, a taky to, jak mě zfackovala Helena Růžičková střevíčky a rozsekla mi pusu. Měla jsem od ní dokonce modřiny,“ zavzpomínala Kuklová na hororové natáčení. V jedné scéně dostala do hlavy dokonce ránu lebkou. Blanarovičová do ní kopla a nešťastně se odrazila od hlavy Kuklové.

Zalehnutá krysa

Ve scéně, kdy Černava v podání Yvetty Blanarovičové shodí Jasněnku ze schodů, spadla Kuklová tak nešťastně, že zalehla jednu z krys. „To mi ale řekli až později. To bych byla úplně vyřízená, že jsem zabila zvířátko,“ svěřila Kuklová.

Závrať

Kuklová netrpěla jen fyzicky, ale také psychicky. Musela absolvovat výškové scény, přitom trpěla strašlivou závratí. „Byli jsme sice jištěni lanem, ale stejně… Na konci pohádky, kdy stojíme na Bouzově na ochozu, jsem ale byla před kamerou hrdina,“ prozradila herečka.

Potkan ve výstřihu

S hlodavci si své užila i Růžičková. Té vlezla krysa pod šaty. „Já si lehla na zem, na mě vysypaly pytel listí a jehličí a Troška si vymyslel, že po mně přeběhnou dva potkani. Ten druhej ale vlezl za dekolt. A lezl pod oblečením dál a dál,“ zavzpomínala v jednom z rozhovorů Růžičková, která s potkany neměla tak velký problém jako s hady. Těch se bála natolik, že s nimi musela hrát nakonec Blanarovičová.

Psychické zhroucení

Na dno si sáhla mimo Kuklové také Blanarovičová. Psychicky nezvládla to, jak strašně v masce čarodějnice vypadá. Všichni ze štábu si prý mysleli, že tak hrozně vypadá i ve skutečnosti. Proto se po pár dnech sesypala před Barrandovem a brečela. „To je strašný, já jsem tak strašně hnusná. Takhle začínat s tak blbou rolí,“ stěžovala si Troškovi. V masce, kterou maskéři každý den vyráběli dvě hodiny, dokonce vyděsila během natáčení dogu.

Nucená hladovka

V masce čarodějnice trpěla ale i Růžičková. Kvůli nalepeným dlouhým nehtům se nemohla pořádně najíst a už vůbec si nemohla dojít na záchod. „To byly dráty, se kterýma jste nemohli jít ani na záchod,“ řekla herečka. Nehty prý držely extrémně dobře kvůli americkému lepidlu, které zbylo z natáčení filmu Amadeus. „To lepilo tak skvěle, že jste se s tím nenajedli. Mohla jsem jen pít a kouřit,“ zavzpomínala Růžičková.




Přečtěte si
pozorovatel2013
3. 1. 2015 • 16:13

no jéžiš, frndu ji neukously ta woco go? za ty prachy? to bych si ho nechal přeblafnout i od stonožky

beladona
2. 1. 2015 • 21:57

soorry jo to jo, ale kdyby ti vlezl do šatů? Já bych byla v tu ránu mrtvej člověk a ten hlodavec by si na mě ještě pochutnal .Fuuuuuuj, potkan

soorry
2. 1. 2015 • 15:09

Opravdu strašné, ubohost, krysy a myši trávím a vůbec mě to nebere.

stekavka
2. 1. 2015 • 09:56

Páni redaktoři,vy jste HOVADA

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.