Josef Rychtář o Bartošové: Vím, proč se zabila na moje narozeniny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Josef Rychtář o Bartošové: Vím, proč se zabila na moje narozeniny!

Vdovec si konečně uvědomil, co stojí za datem sebevraždy jeho ženy.
Vdovec si konečně uvědomil, co stojí za datem sebevraždy jeho ženy. (Foto Aha! – David Kundrát, Ladislav Křivan, ara)

Na místě, kde zpěvačka Iveta Bartošová (†48) vystoupila přesně před rokem naposledy, se včera konala mše za její duši. Chybět na ní nemohl ani vdovec Josef Rychtář (56). Ten už dnes ví, proč spáchala sebevraždu právě v den jeho narozenin!

Jako vánoční dárek dostali obyvatelé pražské Uhříněvsi loni k Vánocům od Bartošové živý koncert v místním kostele. Celá v bílém andělským hlasem zpívala koledy a nikoho v té době nenapadlo, že ji vidí před místním oltářem naposledy. Proto také nechal vdovec Josef Rychtář za svou tragicky zesnulou manželku odsloužit mši právě tady.

„Bylo to pro mě velmi těžké se bohoslužby účastnit. Na místě, kde kázal dnes místní kněz, jsem si neustále vybavoval svoji ženu. Jak byla krásná a zpívala jako anděl,“ řekl deníku Aha! dojatým hlasem Rychtář. Do kostela přišel těsně před devátou a usedl do poslední lavice. S nikým se nebavil. Teprve až ve chvíli, kdy do téměř zaplněného svatostánku přišly jeho příbuzné, přesedl si do prostředních lavic za ně. Mši, která začala o půl desáté, sledoval mlčky...

Na místě neštěstí
Vzpomínání na Ivetu pro něj ale kostelem neskončilo. Hned po mši se vydal k železniční trati, kde nechal Bartošové už dříve postavit pomníček. Zapálil tady svíčku a tiše se pomodlil. Zážitek to pro něj byl hodně silný, protože právě v té chvíli zazněl výstražný signál u přejezdu oznamující projíždějící vlak. A ten slyšel vdovec i 29. dubna, když hledal Ivetu u kolejí, než skočila pod vlak.
Vzkaz před sebevraždou

Po sebevraždě zpěvačky, od které uplynulo už téměř osm měsíců, má vdovec konečně jasno, proč se jeho žena rozhodla odejít ze světa přesně v den jeho narozenin. „Ivetka tím chtěla docílit toho, že na ni nikdy nezapomenu. Chtěla, abych tak na ni myslel a každý rok si na na své narozeniny na ni vzpomněl. Zapomnění se moje žena hodně bála,“ prozradil Josef Rychtář s očima plnýma slz.

Mše za sebevražedkyni: Problém v církvi
Kněz, který mši za Bartošovou sloužil, připomněl, že zpěvačka zvolila dobrovolný odchod ze života. Existuje ale řada kněží, které podobný krok pobouřil. „Dokonce je dodnes mnoho knězů, kteří odmítají sebevrahy pohřbívat,“ řekl deníku Aha! kněz Zbigniew Czendlik (50). Připomněl i relativně nedávnou minulost: „Ještě v šedesátých letech nesměl mít člověk, který si sáhl na život, poslední rozloučení v kostele. Také jeho hrob musel být za hřbitovní zdí,“ prozradil Czendlik. On sám přitom bere sebevraha jako každého jiného člověka.



Přečtěte si
marek.d
28. 12. 2014 • 14:08

Jo, to je možné, to už nikdo nezjistí, člověk v nejhubším zoufalství nemůže myslet normálně. Zdeptaná byla, to poslední video bylo fakt děsivé, tam byla totálně odevzdaná a smířená, asi už chtěla klid. Měla ale Rychtáře vyhodit, nebo líp - vůbec si ho nebrat, dokonce rozvést. Sama si zpackala život, její volba, a už je pryč, no. Ani o syna nestála, prostě nebyla normální nikdy, a Rychtář toho využil a dorazil ji, na tom si postavil svůj plán. Teď je spokojený - zbavil se jí a je středem zájmu, jak to má rád, nevadí mu že ho národ nenávidí. Oba stáli za prd, asi tak.

erene
28. 12. 2014 • 13:53

Právě že myslela dost..blázen byla ale proti Rychtářovi poloviční..on je totální cvok..a že měla modřinu na obličeji od něj v posledním videu to bylo vidět taky..hodně týraných žen spáchá sebevraždu nebo tyrana zabije..

erene
28. 12. 2014 • 13:51

Píšeš jakoby jsi neviděl Ivetu poslední rok..byla zdeptaná..měla toho dost..naposled předstírala štěstí na svatbě..ale od té doby byla pořád v depresích a takový člověk pak spáchá skutečnou sebevraždu a chce umřít..ne jen jako..neměla zatemněný mozek právě si uvědomovala vše moc dobře..i když to vypadalo že ne,protože musela opakovat Rychtářovi nesmysly..

marek.d
28. 12. 2014 • 13:49

KAŽDÝ ví, že ve filech jsou to blbosti, jasně, to píšu, ale ona nebyla normální, byla jednak vypitá a druhak blázen a hlavně vydeptaná, že ji Rychtář na smrt ráno poslal, tak si prý myslela, že to zas jen tak narafičí, ona nemohla už ani myslet, neměla na to buňky v mozku.

marek.d
28. 12. 2014 • 13:47

Nevím, já si pod vlak nelehal, ale u nás za domem vedou koleje, kde se často tohle děje, někdy nešťastnou náhodou, ale dost často tu někdo pod vlak skočí - v létě jeden chlapík šel podle trati a najendou hups a byl pod koly. A předtím si tam lehlo pár lidí, narovnali se přes koleje, aby jim vlak přejel hlavu i nohy. A takhle se skrčila IB prý proto, že to viděla vv televizi - což je fakt, že jsem ty scény viděl taky, jenže normální člověk ví, že to je trik, pohádka. kdežto v zatemněném mozku tomu věří.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.