Lucie Borhyová má trable s dcerou: Strach z lidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Lucie Borhyová má trable s dcerou: Strach z lidí!

Lucie se jako každá maminka strachuje o zdraví svého miminka.
Lucie se jako každá maminka strachuje o zdraví svého miminka. (Foto: Facebook.com)

Strašák jménem sociální fóbie obchází Lucii Borhyovou (36). Její půlroční dcerka Linda má totiž strach z lidí. „Když vidí někoho neznámého, tak se jí to nelíbí a rozpláče se,“ svěřila deníku Aha! starostlivá maminka.

Linda je jako každé miminko velmi fixovaná na své rodiče a blízké lidi, které vidí každý den. Cizí lidé jí nahánějí hrůzu a Lucie své zlatíčko chrání jako oko v hlavě. Největší obavy měla, když k nim letos přišel čert s Mikulášem a andělem. Dcerka ji ale překvapila!

„Držela jsem Lindušku a nechtěla jsem, aby se na ně dívala, aby se nerozplakala. Ona ale otáčela hlavičku a když je viděla, byla úplně nadšená. Ani trochu se jich nebála...,“ prozradila moderátorka TV Nova s úlevným úsměvem.
Linda má navíc doma dva mužské ochránce – tatínka Michala Hrdličku (26) a bratříčka Lucase (6). „Lucas ji miluje, nespustí ji z očí. Pořád kolem ní skáče, rozesmívá ji a chrání,” dodala pyšně Borhyová. Odborníci varují: Řešte to včas!
Strach z cizích lidí se objevuje u dětí před koncem prvního roku života. „Malému dítěti je přiměřená míra bázlivosti prospěšná, někdy mu dokonce může zachránit život. Pokud ale vidí nebezpečí i tam, kde ve skutečnosti žádné není,  je třeba to řešit včas, protože když se dítě jednou začne bát, vzniká nebezpečí, že se jeho bázlivost bude rychle šířit na další nové situace i osoby a mohla by se u něj vyvinout sociální fóbie,“ řekla deníku Aha! dětská psycholožka, která si nepřála být jmenována.



Přečtěte si
ararat
23. 12. 2014 • 11:57

k/r/a/v/k/o,,sama česky neumíš a druhým radíš,směšná figurko,sama kritizuješ druhé a sama kritiku nepřijímáš..smradlavko

news
21. 12. 2014 • 09:31

Ví te co boriovka hraje na city vše dělá jen proto aby se zvyditelnila stím vocasem to že má strach jsou keci...raději kdyby se strarala o tu opičku co má doma udělala by líp.....Koukám se na televizi opravdu výmečně a pokud ji zapnu na TNoviny na Nově tak se nestačim divit popularita klesla na bod mrazu....a když vydím kdoto komentuje okamžitě vypínám televizi to se ndá poslouchat a koukat se na ty ripáky co se opravdu nedá....Boriovka už neví kudy kam a až teprve ted ji došlo že je nenávyděná lidma dobře ji tak cundra........

erene
20. 12. 2014 • 22:48

No to dítě je chudák už teď s obličejem po Hrdličkovi a ona z něj ještě udělá postižené..

zlobit
20. 12. 2014 • 18:43

Není třeba tolik kritiky, vždyť je to článek o zviditelnění se. Raději někdo napište, proč tento týden Lucka nebyla na obrazovce, došlo ke změně ?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.