Tajemství pohřbu Vladimíra Dlouhého (†52): Na rakvi měl ukradenou šálu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tajemství pohřbu Vladimíra Dlouhého (†52): Na rakvi měl ukradenou šálu!

Vladimír Dlouhý měl na rakvi ukradenou šálu. Čí byla?
Vladimír Dlouhý měl na rakvi ukradenou šálu. Čí byla? (Aha! - Ladislav Křivan, ara)

Měl ji u sebe v nemocnici, když umíral. Byla svědkem toho, když Vladimír Dlouhý (†52) naposledy vydechl. Proto se také vínová šála ocitla na jeho rakvi. Teprve až čtyři roky po hecově smrti se ukázalo, že nebyla jeho!

V šálách příliš na veřejnost nechodil, ale doma jich měl nepočítaně. A téměř všechny byly ukradené. „Celý život nosím šálu, i když je čtyřicet stupňů, a on se naučil mi vždycky ty šály krást. Vždycky mi ji sundal a říkal – ta je moje! Takže když jsem s ním měl sraz, nosil jsem dvě, protože jsem věděl, že mi ji zase vezme. Díky tomu měl doma obrovskou sbírku,“ prozradil po letech rekvizitář Divadla Na zábradlí a hercův kamarád Richard Hamza.

„Když jsem byl za ním naposled v nemocnici a on byl zase humornej, tak mi ji zase sebral,“ dodal. A právě hercova poslední ukradená šála, byla ta, která ležela při hercově pohřbu na jeho rakvi. „ Jak nikdy nechodím na pohřby, tak tentokrát mi vnitřní hlas řekl, že tam musím. A ta šála, kterou mi sebral před čtrnácti dny, tak byla přes tu rakev položená,“ prozradil Hamza, který se o Vladimíra stejně jako jeho kolegové dlouhé roky bál kvůli jeho nezdravému způsobu života.
Pil už na Arabele
Alkohol jako lék na bolesti a náhradu jídla používal už v roce 1979 při natáčení seriálu Arabela. „Když jsme spolu mluvili těsně před klapkou, ucítil jsem alkohol. Zeptal jsem se ho, jestli pil. Vzal si mě stranou a říkal, že má strašné bolesti v žaludku, a že by se mu mohlo stát, že se mu to tam zkroutí, pocítí bolest a udělá grimasu. Říkal, že ví, že když si dá skleničku, že se mu to zklidní na nejbližších dvacet minut,“ prozradil režisér Václav Vorlíček (84).

Přečtěte si
marie60
19. 12. 2014 • 17:40

Nechápu, proč se musí ještě AHA 4 leta po jeho smrti nimrat ,co bylo na pohřbu a ještě těsně před Vánoci? Nemají jiná témata s víc pozitivním náměty? Když to tak sleduji, tak většina medií nás zásobuje s negativními články a pak nemá člověk chytat depku.

bobosa
19. 12. 2014 • 15:42

co chcš po koko..tech....oni to mají od narození

bobosa
19. 12. 2014 • 15:40

toto mužou fakt napsat jen korunovaní ču.ráci z Aha žumpy..

dandova
19. 12. 2014 • 13:28

Ještě nezapomeňte pátrat po tom béžovém svetru, co má na sobě na fotce, dementi.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.