Pokus Preisse o sebevraždu: 3 průšvihy, které ho srazily na dno! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pokus Preisse o sebevraždu: 3 průšvihy, které ho srazily na dno!

Existuje mnoho důvodů, proč Martin Preiss po hádce s manželkou skončil na psychiatrii.
Existuje mnoho důvodů, proč Martin Preiss po hádce s manželkou skončil na psychiatrii. (Foto Aha! – David Kundrát, David Malík, Pavel Machan)

K tomu, aby vyhrožoval sebevraždou a následně skončil na psychiatrii, má mnoho důvodů. Martin Preiss (41), syn slavných rodičů Jany (66) a Viktora Preissových (67), neuspěl jako herec v Národním divadle, ani coby politik či podnikatel.

Poprvé dostal ránu v roce 2004. To ho po šesti letech vyhodili z Národního divadla. Šéf činohry Michal Dočekal mu neprodloužil smlouvu. „Bylo to pro mne velmi nemilé překvapení, protože jsem to vůbec nečekal. Řekl mi pár pofidérních důvodů. Argumentoval mi, že má určitou představu, se kterými lidmi chce budovat tým. Řekl, že si váží mého talentu, ale že si myslí, že bych jej měl uplatňovat někde jinde. Prý pro mě nemá práci a já bych se v Národním trápil,” komentoval tehdy zdrceně Martin.

Rána to byla pro něho o to větší, že manželka Martina Preissová (39) zůstala dál členkou činohry ND. Martinova mužská ješitnost tehdy musela dost utrpět. Určitě si vzpomněl na slova svého otce Viktora, který mu říkal: „Lepší, než být špatným hercem, je nebýt vůbec hercem...“

A přišly další rány...
Podruhé dostal Preiss ránu, když musel v létě jako zastupitel skončit v Obecním úřadě v pražských Kunraticích, kde žije. „Tři a půl roku jsem práci zastupitele dělal podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, ale už jsem se rozhodl přenechat svůj post někomu dalšímu. Někomu, kdo má chuť, sílu a větší odhodlání,“ snažil se ovšem vykličkovat z nemilé situace mladý Preiss. V tento okamžik už řešil všechny problémy alkoholem.

Pro skleničku nemusel chodit daleko – čerpal z vlastních zásob své vinotéky Decinka. A ta je třetím důvodem jeho depresí. Martin si myslel, že mu bude vydělávat, jenže brzy zplakal nad výdělkem. „Kdybych tady mohl být a nemusel zaměstnávat čtyři brigádníky, možná by to i něco vydělávalo, ale takhle jsem rád, že si vinotéka vydělává alespoň sama na sebe,“ přiznal před půl rokem. Vinotéka je neustále prázdná a jediným štamgastem tam byl často jen její majitel.

Ve stínu rodičů
Martin má celý život trauma, že jako herec žije ve stínu slavných rodičů. „Víte, toto trauma má mnoho dětí, které se rozhodly jít ve stínu svých slavných hereckých rodičů. Ti nasadili vysokou laťku a málokdo z těch dětí jí dosáhne,” řekl Aha! režisér Zdeněk Zelenka (60), velký kamarád Viktora Preisse.



Autor:  mir

Přečtěte si
kozinozka
16. 9. 2018 • 09:41

Milý pane Preissi, zbláznit se nebo se zabít je luxus, kteří si mnozí nemohou dovolit. Berte to tak, a více bojujt už kvůli svýmn bližním. Někdo vás jistě potřebuje.

pelagie
20. 12. 2014 • 10:22

Obyčejný , hýčkaný synek, které na co sáhl podělal , svoji profesi, politický i osobní život, měl by se vzchopit a chovat se jako dospělý chlap a jít dál.....

defakto
20. 12. 2014 • 07:24

..... no když může hrát v ND takový Matásek (dokonce řadu let) Dolanský a hlavně Krajčo , nevím proč tam nemůže hrát mladý Preiss ? ..... asi nikomu ze šéfů nelezl do zadnice , nedělal intriky a tak asi nezapadl .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.