Smutná minulost Josefa Abrháma (75): Sestra zemřela na rakovinu! A pak potkal otce Libuše Šafránkové... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Smutná minulost Josefa Abrháma (75): Sestra zemřela na rakovinu! A pak potkal otce Libuše Šafránkové...

Smrt Eleny všechny z rodiny zdrtila.
Smrt Eleny všechny z rodiny zdrtila. (Foto Aha! – Slávka Červená, TV Barrandov, reproto ČT – Neobyčejné životy)

Dřív než s manželkou Libuší Šafránkovou (61) se Josef Abrhám (75) setkal s jejím otcem. Jejich seznámení ale hluboce poznamenala smrt hercovy sestry Eleny (†26). Pro Abrháma to byla jedna z nejtěžších chvil v životě, a teď ji prožívá znovu. Má strach, že přijde o milovanou manželku, která bojuje s rakovinou plic.

„V roce 1961 se stala docela zvláštní věc. Můj otec jezdil často s kapelou vlakem. Jednou přišel domů, byl hrozně zasažený a říkal, že jel v kupé s klukem, který byl příšerně smutný. Úplně se do toho smutku propadal,“ svěřila se Šafránková se zážitkem svého tatínka Miroslava (†56), který v něm zůstal roky. „A nebyla to taková situace, kterou oznámíte a konec. Táta se k tomu pořád vracel,“ prozradila herečka. Tenkrát netušila, že se otec setkal s její osudovou láskou Josefem Abrhámem, za kterého se provdala v roce 1976.

„Za několik let jsem Josefa přivedla domů a táta řekl - to je on!“ svěřila se v knize (Ne)pohádkové osudy českých princů a princezen Šafránková. Josef při setkání s hereččiným otcem prožíval trauma, na které dodnes nezapomněl. Jeho sestra Elena, které bylo pouhých 26 let, umírala na léukemii neboli rakovinu krve. Zemřela 8. srpna 1961. Když se tehdy jednadvacetiletý Josef setkal ve vlaku s Libuščiným tatínkem, jel zrovna na rodinný hrob do Kunovic u Uherského Hradiště... Rána na duši
Se smrtí Eleny se Abrhám dodnes nevyrovnal. „Svou sestru miloval, stále na ni vzpomíná,“ prozradil před časem Abrhámův herecký kolega. „Moje sestra byla velice vážně nemocná a za nedlouhý čas, v šestadvaceti letech, zemřela. Byla to vzácná holka, milovala Bugatti step a opravdu skvěle hrála,“ zavzpomínal před lety herec v jednom z rozhovorů.

Smrt udeřila třikrát!
Jako první herce opustila sestra. V roce 1989 pohřbil otce a krátce po něm přišel i o matku. Jediný, kdo z Abrhámovy rodiny ještě žije, je nejstarší sestra Božena.



Přečtěte si
anezat
16. 12. 2014 • 20:55

Abrhám je úžasný, ona krásná. Moc jim to sluší, jí držím palce, je ještě mladá...

ivoadler
16. 12. 2014 • 16:17

Jakej hyenismus? Dyť o tom píšou sami aktéři - viz citovanou knihu. Upozorňují na sebe za každou cenu. To je vlastnost typická pro všechny komedianty.

trhnisinadledvinkou
16. 12. 2014 • 10:59

pan abrhám i jeho libuška jsou noblesní lidé, na rozdíl od blbých a tupých aháků... jděte do řitě, hyeny

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.