Záhadná chvíle smrti Brodského (†81): Zindulka uslyšel výstřel a pak... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Záhadná chvíle smrti Brodského (†81): Zindulka uslyšel výstřel a pak...

Vlastimil Brodský (†81) se zastřelil na chalupě, kde to měl nejradši.
Vlastimil Brodský (†81) se zastřelil na chalupě, kde to měl nejradši. (Foto Aha! – Marek Pátek, Česká televize)

Když se herec Vlastimil Brodský zastřelil na zahradě chalupy ve Slunečné na Českolipsku, jeho kamarád Stanislav Zindulka (82) v momentě, kdy herec zmáčkl spoušť, cítil kulku v těle s ním. A to byl o celých sto kilometrů dál. Na děsivý zážitek ani dnes, kdy by Brodský oslavil 94 let, Zindulka nezapomněl.

„V momentě, kdy mi řekl, že nebude na mých narozeninách, věděl jsem, kolik uhodilo. Skutečně – necelých čtrnáct dní před mými narozeninami třeskl ten výstřel,“ zavzpomínal na nejděsivější den svého života Brodského kamarád Zindulka.


„Tehdy jsem cítil něco, co jsem nikdy předtím ani potom nezažil. Byla sobota, s manželkou jsme snídali a pili kávu. Najednou jsem měl pocit, jako když mi někdo vrazí nůž do zad. Příšerně jsem se vylekal, celý jsem se rozklepal, kafe vylil, stuhl jsem a řekl: Bróďa!“ popsal ráno 
20. dubna 2002 Zindulka. V tu dobu byl v Praze, celých sto kilometrů od Bróďovy Slunečné.
Slyšel výstřel
„Hnal jsem se po telefonu a volal jsem Slunečnou. Dlouho to nikdo nebral, až se konečně ozval Kvaki. Zeptal jsem se: Kvaki, co je s Bróďou? Nedostal ze sebe slovo, plakal: Bróďa už není… Naše duševní propojení bylo tak silné, že jsem ten výstřel prostě cítil. Kdy? On odpověděl: Teď. A já jsem tu ránu prostě slyšel,“ svěřil Zindulka své děsivé vzpomínky na moment, kdy Brodský umíral, ve své knize Moje cesta vlakem dětství a naděje.
Prý ještě žil
Teprve až odpoledne se Zindulka dozvěděl podrobnosti o hercově sebevraždě. „Ani jsem to pomalu nezaslechl. Nejdřív jsem myslel, že zakopl a že tam leží. Pak jsem zjistil, co se stalo. Ještě jsem volal doktoru Čermákovi, který bydlí o dvě vesnice vedle, ten zavolal sanitku, přijeli. Ještě chvíli žil. Chudák, umřel mi v náručí,“ popsal v dokumentu Neobyčejné životy poslední vteřiny hercova života Miroslav Chochola zvaný Kvaki, který se o Brodského na chalupě staral.



Přečtěte si
beladona
16. 12. 2014 • 08:03

mek jsi roztomilej, lásko.Bylo to nádherný .....Spinkej, já jdu vařit obrovský kotel kafe bez cukru , hovězí polívku a napouštím vanu ledovou vodou , zlatíčko moje

mekanik
16. 12. 2014 • 02:54

bel-lásko kuwa ted jsem zapomněl co jsem chtěl.

mekanik
16. 12. 2014 • 02:27

beladona-rozestel peřiny coming home.to bude zas divočina

mekanik
16. 12. 2014 • 02:24

srágorka mě oplodnil

beladona
15. 12. 2014 • 23:46

Pan Zindulka o tom mluví ve své knize. A je to báááječný člověk.Brodský bydlel kousek od p. Zindulky a občas nosil svého jezevčíka po ulici v náručí

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.