Fotbalový génius Josef Masopust: Zdravotní problémy! "Jsem špatnej," přiznává… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Fotbalový génius Josef Masopust: Zdravotní problémy! "Jsem špatnej," přiznává…

Fotbalovou legendu Josefa Masopusta trápí zdraví.
Fotbalovou legendu Josefa Masopusta trápí zdraví. (Aha! - Martin Sekanina)

Nemusíte být fanouškem kopané, ale jeho jméno přesto budete znát. Josef Masopust (83) se zapsal zlatým písmem do historie československého i světového fotbalu a dodnes se v Česku nenarodil fotbalista, který by jej překonal. Bohužel, čas zastavit nelze a fenomenálního sportovce pořádně trápí zdraví…

Josef Masopust se po dlouhé době objevil na veřejnosti, když přišel na setkání jubilantů armádního sportu. Bylo na něm patrné, že ho trápí zdraví a také o tom promluvil. Věcně, bez emocí, prostě konstatováním, že tělo už v jeho letech pořádně zlobí.

Přestože mu další bývalí sportovci vysekávali poklony, jak prý dobře vypadá, Masopust nestál o žádný soucit. „Ale houby, jsem už špatnej, já to vím,“ říkal. „Táhne mě to nějak dozadu,“ popsal problémy s rovnováhou. Také na něm bylo patrné, že si dává pozor na každý krok. Chodil pomalu a rozvážně. Používat hůl ale odmítá!

Kdykoliv je to každopádně možné, zamíří prý na svou milovanou Duklu. Teď nicméně přiznává, že podzim nechtěně na řadě zápasů chyběl. „Dřív jsem chodil na Duklu na každý zápas. Já bydlím kousek pod stadionem, nebyl to problém. Letos už to bylo ale o mnoho horší. Na podzim jsem měsíc strávil v nemocnici, občas jsem i doma připoutaný na lůžko. Lepší už to asi nebude,“ vyprávěl klidným hlasem Josef Masopust.

I když má hodně starostí i bolestí, fotbal pořád sleduje a dokáže se u něj radovat a bavit. Říká, že mu dělá radost současný výběr trenéra Vrby. „Trenér Vrba dokázal, že na našem nároďáku je něco dobrého a správně s tím pracuje. Už to bylo potřeba po několika slabších letech. Našlápli k postupu na mistrovství Evropy takovým způsobem, že jsem už teď přesvědčený o úspěchu,“ říká držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy.

VIDEO pro fotbalové fajnšmekry z finále MS 1962





Autor:  ph

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.