Ředitelům vadí Just a Procházka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ředitelům vadí Just a Procházka!

Jan Hrušínský (zprava) za Divadlo Na Jezerce a Janek Ledecký a Michal Kocourek za Divadlo Kalich si peníze vydělat umějí, jen by rádi spravedlivé dělení grantů.
Jan Hrušínský (zprava) za Divadlo Na Jezerce a Janek Ledecký a Michal Kocourek za Divadlo Kalich si peníze vydělat umějí, jen by rádi spravedlivé dělení grantů.

PRAHA – Pěkně zostra se zástupci a ředitelé pražských divadel Radek Brzobohatý, Janek Ledecký či Jan Hrušínský pustili do grantové komise, která podle nich nehospodárně a protekčně rozděluje peníze divadlům!


„Může za to mindrák člověka, který nikdy nic nedokázal,“ hřímal Brzobohatý a ukázal tím na předsedu grantové komise Vladimíra Justa. A Hrušínský si přisadil! „Pana Justa do komise vynesla takzvaná umělecká iniciativa vedená Vladimírem Procházkou. Je náhodou, že Činoherní klub vedený tím samým panem Procházkou od komise dostal 68 miliónů korun a naše divadlo s podobným repertoárem nic?“ ptá se Hrušínský z Divadla Na Jezerce. „Přitom Činoherní klub hospodaří v dluzích, a naše divadlo vydělává. Chci tím říci, že město Praha dává na divadla peněz dost. Grantová komise v čele s Justem je jen špatně rozděluje. Nezávidím primátoru Bémovi a radnímu Richterovi, kteří se snaží o změnu k lepšímu. Čeká je ještě hodně práce,“ dodává Hrušínský, který věří, že se změna podaří.


Autor: (mac)
Foto Aha!: Dalibor Puchta

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.