Ponížená Marika Procházková z Ulice: V USA musela dělat služku a žít mezi rasisty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 30. března 2024

Svátek slaví Arnošt, zítra Kvido

Ponížená Marika Procházková z Ulice: V USA musela dělat služku a žít mezi rasisty!

V zemi za velkou louží Marika Procházková na růžích ustláno neměla.
V zemi za velkou louží Marika Procházková na růžích ustláno neměla. (Foto: Aha! - Roman Souček, Pavel Machan)

Jako studentka čtvrtého ročníku střední pedagogické školy odjela na zkušenou do světa. Marika Procházková (40), známá jako Miládka Hladíková z Ulice, ale nevěděla, že za velkou louží zažije perné chvíle. Bydlela totiž v rasistické rodině.

„Studovala jsem v angličtině, bylo to obtížné, ale pro mě to tam bylo spíš psychicky náročné. Nechtěla bych to prožít podruhé...,“ svěřila deníku Aha! herečka. „Hrála jsem košíkovou a tátovi z té rodiny vadilo, že hraju s Afroameričany, protože oni byli velcí rasisti,“ řekla Marika, která kvůli tomu dokonce musela z jižanské rodiny v Tennessee odejít.

Ani u dalších domácích to ale neměla o nic lepší. „Druhá rodina byla francouzská. Mysleli, že budu jejich služka, nestíhala jsem se ani učit, přestala jsem jíst a strašně se mi stýskalo,“ svěřila Procházková, kterou si pak pod křídla vzala koordinátorka projektu a našla jí skvělou rodinu farmářů, se kterou je v kontaktu dodnes. „Samozřejmě, že si s nimi píšu,“ doplnila herečka.



Přečtěte si
mrrdounberlusconi
9. 12. 2014 • 17:39

Já si nemám co honit....muj pindou.r je tak malej že ho nevidím ani pod lupou...no a co že máma ve svých 70ti dělá kurv.u...hlavně že ji to vynáší...meeeer.dá jen prachatýma dědkama.mužu jí jen závidět,já bych taky peeercal ale nemám čím.....

bobosa
9. 12. 2014 • 17:24

Ty už táhni do pi...če ty vykurvene..j demente...tvuj mrnavej chcíplej vajgl co ti vysí mezi opruzenýma haxsnama si pohon pinzezou a drž pí.ču ty podělanej dembec..ile...tvoje máti děla v angl....kur...vu a ty táhni za ní čistit tím vajglem klíčové dirky ubožáčku táhni už odtut do Pitche ty pojeba..ná křižovatko

scampoid
9. 12. 2014 • 15:01

naprostý souhlas!!!

scampoid
9. 12. 2014 • 15:00

A co jako???????? Já jsem odjela do Anglie, na pohovoru byla úspěšná, a proto jsem dostala práci v rodině. Pak se ukázalo, že to jsou pěkní šmejdi a já táhla o dům dál. Se svým vzděláním jsem drhla hajzly a uklízela špínu. A co???????? Sama jsem se rozhodla neodjet kvůli anglině, byla to moje volba. Zkušenosti nelituju ani za mák!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.