Hapku (†70) pochovali na nejzáhadnějším hřbitově: Mezi oběšence! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Hapku (†70) pochovali na nejzáhadnějším hřbitově: Mezi oběšence!

Petr Hapka měl o místě posledního odpočinku rozhodnuto.
Petr Hapka měl o místě posledního odpočinku rozhodnuto. (Foto Aha! – M. Pátek, P. Machan. M. Hykl, D. Kundrát, A. Malachovský, ara)

Jedno z nejhrůzostrašnějších míst v republice, kde o paranormální jevy není nouze. To je hřbitov v Noutonicích na Praze-západ, který si vybral skladatel Petr Hapka (†70) k poslednímu odpočinku. Nejen místní obyvatelé, ale i návštěvníci se podělili o své podivné a racionálně nevysvětlitelné zážitky. Není divu, že je hřbitov vyhledávaným místem mezi lovci paranormálních jevů, kteří tu hledají duchy

NEŠŤASTNÁ HRABĚNKA
Na hřbitově má být uložena hraběnka Barbara Dlauhovesky von Langendorf (†26). Ta zemřela po pádu z koně a dosud tu prý bloudí, především kvůli tomu, že tragická nehoda byla vlastně naplánovaná vražda. Podle některých informací by se měla zjevovat a v noci na hřbitově strašit t y, co tam nemají co dělat.

TAJEMNÉ KROKY
Dupot, rychlý krok, běhání mezi hroby či kolem aut, jenže nikdy nikoho
nezahlédnete. I tak to prý chodí v Noutonicích. „Sedli jsme si do auta a prohlíželi fotky, které jsme na hřbitově udělali. A najednou jako by něco začalo chodit kolem. Rychle jsem vylezl a fotil. Na fotkách pak byla zvýšená koncentrace ornamentů. U jedné z hrobek jsem měl na chvíli dojem, že tam někdo stojí, ale nikdo tam nebyl,“ popsal mladík, co zažil.


SPLAŠENÝ FOTOAPARÁT
V roce 2003 jeden profesionální fotograf zpracovával Příručku místním hřbitovem. Zdokumentovat některé hroby se mu však nepodařilo. Přestože fotil v pravé poledne a za světla, na snímku se hrob nezobrazoval, pouze podivná mlha.

ŠEPOT SOCH
Od místa sousoší dvou lidí jsou často slyšet další nezvyklé zvuky, se kterými se lidé na hřbitově již mnohokrát setkali. Nepříjemný a tichý šepot spojený se svíravým pocitem je jednou z nejčastějších zkušeností. „Zaslechli jsme zvláštní zvuky, které nám připomínaly šeptání nebo smích malé holčičky,“ tvrdí jeden z obyvatelů. „Když jsme procházeli kolem hrobu se sedící sochou, tak jsme slyšeli
šepot,“ přidává další.

MÍSTO I PRO OBĚŠENCE
Obec patřila mezi největší archeologické naleziště hrobů se skrčenci, což jsou kostry těl, která byla před pohřbem svázána do kozelce, aby se nemohla vracet mezi živé. Hřbitov, který pochází ze 14. století, byl po nějakou dobu také místem posledního odpočinku pro oběti moru, sebevrahy a oběšence


TAJEMNÉ HLASY

Jedno z pěti nejtajemnějších míst v okolí Prahy mnohé děsí hlavně kvůli tzv. úpění mrtvých. Z noutonického hřbitova jsou často slýchány zvuky připomínající křik a nářek dětí. „Na hřbitově byly jasně slyšitelné podivné zvuky. Byly to hlasy, které nemohl nikdo vydávat, bylo to jako troubení auta od vchodu, kde ale žádné auto nestálo,“ popsal jeden z místních.

POHYB HROBŮ
Jen těžko vysvětlitelný je pohyb náhrobních kamenů. Mnozí se proto drží po setmění od hřbitova raději daleko. „Občas slyším šepot a skřípot z jedné hrobk y. Jedna paní, která ze hřbitova právě vycházela, mi jednou řekla, že bych tam neměla chodit, že se tam pohybují hroby. Celé jsme to prošli. Když jsme se vraceli, tak byl slyšet divný škrábavý zvuk. Můj přítel t vrdil, že mu to připomíná odsunutí kamenné desky. Ale nebyl tam kromě nás nikdo,“ zavzpomínala mladá žena.


LINOUCÍ SE MLHA
Parta milovníků tajemna vyrazila v noci na noutonický hřbitov s kamerou zaznamenávající pohyb v souvislosti se změnou teploty. Termokamera pr ý poklesla o 3,5 stupně, začal foukat vítr a kolem hřbitovní zdi se linula bílá mlha. Přitomnost oné mlhy zažilo i mnoho dalších návštěvníků, kteří hřbitov raději rychle opustili.



Autor:  Eliška Vinterová

Přečtěte si
fjdksla
7. 12. 2014 • 21:23

Nepohřbili Hapku v Noutonicích náhodou proto, že je tam od Okoře nejbližší hřbitov?

repro
7. 12. 2014 • 09:42

freezeme
7. 12. 2014 • 00:06

tajemno, poničené hrobky, ztrouchnivělá vstupní brána, zarostlé cesty, jestlipak to nebude spíš ukázka odvedené práce příslušného úřadu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.