Nemohoucí Petr Hapka (†70): Naposledy před kamerou jako invalida! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Nemohoucí Petr Hapka (†70): Naposledy před kamerou jako invalida!

Hapka si paradoxně zahrál muže upoutaného na invalidní vozík.
Hapka si paradoxně zahrál muže upoutaného na invalidní vozík. (Foto: Aha! - ara)

Ti, co se dnes nemohou rozloučit s Petrem Hapkou (†70) na pražském Vyšehradě, mají možnost dát mu poslední sbohem večer u obrazovky. TV Barrandov totiž vysílá snímek Obchodníci, ve kterém měl skladatel svou poslední filmovou roli. I když mu tenkrát ještě sloužily nohy, paradoxně hrál muže upoutaného na invalidní vozík. Tehdy ještě ani on netušil, že na něm stráví zbytek svého života!

„Musel se ho naučit ovládat, vůbec to neuměl,“ prozradil deníku Aha! zdroj z natáčení. Už v té době Hapka trpěl Alzheimerovou chorobou, ale štáb o tom nevěděl. Jeho věčnou únavu přičítali cestě z Okoře do Sezemic u Pardubic, kde se natáčelo. „Všechny jeho záběry se měly stihnout během jednoho dne, ale byl unavený a žádal produkci, by se pokračovalo až další den, což bohužel nešlo. Nakonec má tak o jeden obraz méně, nestačily mu už síly,“ svěřil člen filmového štábu.


Proč nemocný Hapka vůbec přijímal roli, když na ni nestačil? „Kvůli Patriku Ulrichovi, který napsal scénář filmu. A protože je také skladatel, složil veškerou hudbu. S Petrem si padli do noty a ještě tentýž den, kdy ho Patrik s nabídkou role navštívil na Okoři, si plácli,“ řekla Aha! vedoucí výroby snímku Marie Schillerová.



Přečtěte si
pivkoregent
6. 12. 2014 • 16:06

Nemohoucí Petr Hapka (†70): Naposledy před kamerou jako invalida! Jste z.m.r.d.i kdo píše titulky.....v tu dobu NEMOHOUCÍ NEBYL!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.