Vážně nemocný Stanislav Gross: Přijal Krista a mluví o posledním křížku! Loučí se snad se životem? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Vážně nemocný Stanislav Gross: Přijal Krista a mluví o posledním křížku! Loučí se snad se životem?

Stanislav Gross se nezměnil jen vizuálně, ale i přemýšlením. Stal se z něj věřící a prý žije svobodněji.
Stanislav Gross se nezměnil jen vizuálně, ale i přemýšlením. Stal se z něj věřící a prý žije svobodněji. (Aha! - Marek Pátek, Profimedia.cz)

Bývalého premiéra České republiky Stanislava Grosse (45) dál požírá nemoc. Mělo by se jednat o nevyléčitelnou amyotrofickou laterální sklerózu, která velmi často končí smrtí. Bývalý politik teď po velmi dlouhé době promluvil. A mimo jiné o tom, že přijal Krista.

Stanislav Gross se svěřoval v dokumentu ČT Expremiéři. A nutno říct, že pohled na něj nebyl vůbec veselý, nemoc ho zjevně hodně decimuje. Hubený a s nehybnou rukou přiznal, že se stal věřícím. „Přijal jsem Krista a žiju si takovým vnitřně svobodnějším životem,“ řekl v rozhovoru, ve kterém se nicméně snažil vyhýbat otázkám na jeho chorobu. Chvílemi to nicméně působilo, jako by se loučil se životem.

„Životních zlomů moc neplánuju. Hlavně bych rád, aby ten konečný křížek byl co nejdál,“ pronesl smutně expremiér. A ve své upřímné zpovědi pokračoval přiznáním, že v politice nedělal jen křišťálově čisté věci. „To prostě pravda není. A myslím si, že kdo dělá vrcholovou politiku, tak pokud chce být upřímný, tak tohle říct nemůže,“ pronesl Gross, který takto vysvětlil, proč se pustil do podivného obchodu, který mu doslova přes noc vynesl desítky milionů korun. Nechtěl prý „být blbečkem, který blekotá o financování svého bytu“, a tak prostě využil své kontakty z politiky. Jak si tenhle životní přešlap vyříkal s Bohem, ví ale už jen on sám.

Velmi zvláštním a usmiřujícím dojmem působila i vůbec poslední věta, kterou Gross před kamerou vypustil z úst. „Všem vám, kteří jste mi před x lety důvěřovali a pak jste měli pocit, že jsem vás zklamal, tak vám se opravdu omlouvám,“ uzavřel expremiér.



Autor:  ph,map

Přečtěte si
pozorovatel2013
3. 1. 2015 • 16:30

no a nikdy na nic ani nepřispěl, je lakomý jako Karel Gott. a to vím z vlastní zkušenosti, Kája nerad nakupuje a hlavně strašně nerad platí!

pozorovatel2013
3. 1. 2015 • 16:26

pak by měl mít nějakou tu půjčku, a to by se pak bál i zamarodit, protože živit rodinu a ještě platit složenky to je fakt hustý! tohle bych mu přál ale ne tohle!

pozorovatel2013
3. 1. 2015 • 16:25

rád jsem ho neměl, a že boží mlýny melou pomalu a jistě? no nevím , ale tohle jsem mu nikdy nepřál, a ten kdo tvrdí že mu to přál je vůl! lepší by bylo, kdyby musel chodit do práce a živit rodinu z takového platu, jaký dostávají třeba prodavači v obchodech

gabcakovamatinka
4. 12. 2014 • 17:35

Když přituhuje tak se mnozí stávají ,,věřící,, protože najednou zubatá klepe na vrata a nikdo neví co je za nima....ostatně pan Gross provedl sakramentské krádeže které nelze porovnávat s běžným člověkem někde v Lídlu....kdo lituje svých činu tak udělá i možnou nápravu...vrátí ukradené, nahradí, pomuže...zatím jsem si nevšimla, že by jenom smítko dal na nějakou charitu nebo pomohl konkrétní rodině co je v nouzi....Takže víra je jedna věc a život ve víře je věc druhá. Bibli zatím ještě nečetl...Zacheus potom vstal a řekl Pánu: „Podívej se! Polovinu svého majetku teď dávám chudým, Pane, a kohokoli jsem nespravedlivě odíral na daních, vrátím mu to čtyřnásobně.“ Když udělá podobné gesto tak uvěřím, že se opravdu obrátil..zatím jsou to jenom kecy, skutek utek...strach ze smrti dělá své...

fujhnus
4. 12. 2014 • 12:43

A jeste komu by mel vratit ty prachy? ani nevite kdo by je opet dal ukradl napiste si jmenovite primo panu Grossovi a on vam treba posle a tim vam zavre tu zavistivou hubu

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.