Dáda plakala pro kamaráda | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Dáda plakala pro kamaráda

Pro Dagmar Patrasovou to byl po Karlu Svobodovi a Ivě Hercíkové již třetí pohřeb za poslední měsíc.
Pro Dagmar Patrasovou to byl po Karlu Svobodovi a Ivě Hercíkové již třetí pohřeb za poslední měsíc.

PRAHA – Posmutnělá nálada, ale i nářek vládly poslednímu rozloučení s producentem Michalem Kracíkem (†32). Všem přítomným a pozůstalým včetně jeho přítelkyně, zpěvačky Gábiny Goldové (33), při obřadu pěkně ztuhla krev v žilách.


Pohřeb Michala Kracíka

A to hned dvakrát! Poprvé, když promluvil zpěvák Jakub Smolík (46), který s Kracíkem dlouho spolupracoval a při své smuteční řeči doslova polykal slzy. A podruhé když dojemné rozloučení a rozjímání nad Kracíkem doslova přetrhl katolický kněz, který se po zlomeném Smolíkovi ujal dalšího smutečního proslovu. Kliknutím zvětšeteSkoro detailně totiž popisoval, jak Michal umíral na rakovinu jater, a jak při tom trpěl. V tu chvíli nezůstalo ani jedno oko suché.

„Byl to pro mě třetí pohřeb během jednoho měsíce. Už mě z té černé barvy jímá děs. Všichni mí kamarádi umírají,“ plakala Dáda Patrasová u rakve kamaráda a spolupracovníka. Na včerejší obřad přišla sama, bez svého manžela Felixe Slováčka. Ten nemohl přijít, protože odletěl na vystoupení s Alexandrovci do Moskvy. Kliknutím zvětšeteNa začátku obřadu se obřadní síní rozezněla Smolíkova píseň Ave Maria a naposledy svému partnerovi zazpívala také Gábina Goldová píseň Sbohem, lásko.

Kliknutím zvětšete„Michal byl hlavně můj velmi dobrý kamarád. Spolupracoval jsem s ním a Petrem Kotvaldem, když jsme nahrávali Holky z naší školky a společně jsme se starali o různé koncerty a další akce. Bude mi chybět,“ svěřil se deníku Aha! se slzami v očích Stanislav Hložek, který do Malé obřadní síně krematoria ve Strašnicích přišel také s dalšími Kracíkovými bývalými kolegy – Kliknutím zvětšetePetrem Kotvaldem, Sagvanem Tofim nebo kapelníkem Petrem Hannigem.

Kliknutím zvětšeteMichal Kracík, jehož agentura Fame production zastupovala třeba zpěváky Leonu Machálkovou nebo právě Jakuba Smolíka, po sobě zanechal přítelkyni, zpěvačku Gábinu Goldovou, známou především v sousedním Polsku. Ta se kvůli Kracíkovi rozvedla s bavičem Markem Dobrodinským. Teď, po smrti přítele, se ale uzavřela před veřejností a skoro nevychází z domu.

Kliknutím zvětšete


Autor: Soňa Stehlíková
Foto Aha!: Martin Pekárek, Martin Přibyl

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.