Jakubisko po transplantaci srdce: Ví, po kom ho má! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Jakubisko po transplantaci srdce: Ví, po kom ho má!

Manželka Deana byla Jakubiskovi v těžkých chvílích oporou.
Manželka Deana byla Jakubiskovi v těžkých chvílích oporou. (Ringier Axel Springer Roman Souček / Paparazzi)

Další 13. komnata České televize bude věnována slovenskému režisérovi Juraji Jakubiskovi (76). Ten otevřeně promluvil o transplantaci srdce, kterou podstoupil.

Před více než dvěma lety mu lékaři diagnostikovali špatnou levou srdeční komoru a oznámili mu, že musí na operaci srdce. Pět měsíců čekal na první místo v pořadníku, poté dalších sedm na srdce. Zákrok nakonec podstoupil v květnu 2012 v pražském IKEMu. V době, kdy ho kardiolog Jang Pirk (66) operoval, mu bylo čtyřiasedmdesát. Přitom pacientům nad 65 let vyměňují srdce jen výjimečně, a to kvůli vysokým zdravotním rizikům.

Jakubisko se tak pravděpodobně stal nejstarším člověkem na světě, jemuž byla transplantace provedena. Srdce získal od pětačtyřicetiletého českého dárce. „Mám radost, že mám mladší srdce než moje manželka Deana, omládl jsem tedy o třicet let,“ prohlásil Jakubisko během natáčení. Režisérovi se daří dobře, dokonce připravuje velkolepý projekt Slovanská Odysea, píše vzpomínkovou knihu a znovu věří na šťastná znamení hvězd.



Přečtěte si
fizi
2. 12. 2014 • 11:00

Araratko,nauč se číst a rozlišit,kam který příspěvek patří.Píšu o tom,že lidi jsou ochotni pomoct psovi,ale člověku ne.Taky Tě mám rád!!!

ararat
2. 12. 2014 • 10:36

FIZI je fakt blbá ona ani neví proč ten palec dává nahoru,je to hnusná osoba,která je nenávistná a nepřející spratek

ararat
2. 12. 2014 • 10:34

jak to myslíš že si nevážil svého zdraví?,jako,že mají šanci žít jenom mladí lidé? co je to za názor,ani ty nevíš kdy budeš někdy něco potřebovat a budeš velmi rád,že ti zachrání život bez ohledu na věk,myslím,že bychom mu měli přát hlavně zdraví a ať mu to srdíčko vydrží co nejdéle,měl to štěstí a že někteří takové štěstí nemají,TAK PAN JAKUBISKO ZA TO NEMŮŽE..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.