Petr Hapka (†70) umíral obklopen známými: Všichni jeho strážní andělé... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Petr Hapka (†70) umíral obklopen známými: Všichni jeho strážní andělé...

Petr Hapka (†70)
Petr Hapka (†70) (Foto Aha! – Ladislav Křivan, ara)

Měl štěstí v neštěstí. Když Petra Hapku (†70) drtila těžká nemoc, nebyl na ni sám. Mohl se opřít o dceru Petru (32) a také o dobré kamarády.

Petra, která do té doby žila s matkou Ullou Keslerovou v Římě, se dlouho nerozmýšlela. „Chci poznat zemi svého otce,“ tvrdila tehdy zpěvačka. Nebyla to ale úplně pravda. Přijela pečovat o tátu, sužovaného ztrátou paměti. Obětovala mu i svůj dlouholetý italský vztah. A osud jí pak za to v Česku nadělil lásku, takže je nyní šťastně vdaná za bubeníka Dušana Moravce. Dokonce to stihla ještě za tátovy přítomnosti. Za nemocným Hapkou ale přicházely i další ze sedmi dětí, které měl.


Dalším člověkem, který skladatele pravidelně navštěvoval, byl jeho celoživotní spolupracovník Michal Horáček (62). A taky sousedka z Okoře, herečka Bára Štěpánová (54). Hapka jí v roce 2009 dokonce zahrál na svatbě s Miroslavem Barabášem.

Jedním z posledních návštěvníků v okořském domku byl před čtyřmi týdny zpěvák Milan Drobný (69). Přinesl své poslední CD. „Petr se na mě usmál, poznal mě,“ pochlubil se tehdy Drobný. „Snad už tam nahoře má nějakou Andělku. Už tam na něj čekali Pavel Vrba se Zdeňkem Rytířem, aby společně tvořili andělské chóry a další krásné skladby,“ řekl zpěvák včera.


Petře, budeš nám chybět

Hana Hegerová, zpěvačka:

„Petr byl nemocný, takže člověk na to byl více či méně připraven. Ono vás to ale stejně zaskočí, když se to potom stane. Neviděla jsem ho dlouho, protože mám problémy s pohybem, ale myslela jsem na něho.“

Michael Kocáb, zpěvák

„Byl to úžasný skladatel a já jsem si ho nejen vážil, ale i velmi obdivoval. Byl velmi dobrosrdečný a přátelský člověk se smyslem pro humor, prostě výbornej člověk. Je to velká ztráta pro náš kumšt.“



Autor:  höh

Přečtěte si
anavin
30. 11. 2014 • 02:31

mandat: mluvíte mi z duše.

mandat
28. 11. 2014 • 06:05

Jen,aby to nebylo obracene. Radeji zemrel,aby se nemusel na ne divat.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.