Matka Domenica Martucciho: Založila nadaci Ivety Bartošové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Matka Domenica Martucciho: Založila nadaci Ivety Bartošové!

Když Bartošová chodila s Martuccim, trávila hodně času i s jeho matkou.
Když Bartošová chodila s Martuccim, trávila hodně času i s jeho matkou. (Foto Aha! – Marek Pátek, Pavel Machan, ara)

Byla pro ni jako dcera! Iveta Bartošová (†48) přirostla matce hraběte Domenica Martucciho (38) Donně Grazii Marino Della Torre (69) k srdci. A protože byla přesvědčená, že zpěvačka je obětí domácího násilí, založila nadaci s jejím jménem na podporu týraných žen.

„Tato nadace bude stát na dvou pilířích. Jeden bude v Itálii a jeden v České republice, kde již na této iniciativě pracuje Zdeněk Macura,“ píše se v prohlášení matky Martucciho. „Když jsem byla v Praze na Václavském náměstí a snažila se osvobodit Ivetu z jejího stavu otroctví, mnoho žen mě žádalo, abych jim pomohla. Svůj slib dodržím,“ svěřila hraběnka Della Torre, která se pasovala na prezidentku Nadace Ivety Bartošové.

Macura ředitel
„To je v podstatě její iniciativa. A já to podporuju. Myslím si, že se budu zapojovat i aktivně. Nějaké konkrétní věci a podrobnosti ale ještě nevím. Trochu jsem s nimi o tom mluvil, zatím to má hrubé kontury,“ řekl o plánované spolupráci Macura, který neváhá v boji proti domácímu násilí udělat cokoliv. Výhrůžky v Uhříněvsi
I když byla nadace teprve založena, hraběnka už několikrát dokázala, že se ničeho nezalekne a co si umane, to také udělá. Loni v červenci, když u ní byla Bartošová na zámku v Itálii, bránila zpěvačku po násilném vpádu Josefa Rychtáře (56) do budovy vlastním tělem. Ještě drsnější ale byla, když přijela do Česka. Vydala se před zpěvaččin dům do Uhříněvsi, kde zaútočila na Rychtáře, když jí nechtěl ukázat Ivetu. „Vylez, červe, pojď mi zlomit další kost!“ řvala jako šílená na muže, který hraběnce údajně zranil ruku, když se dobýval do jejího italského paláce. Della Tore odešla, až když ji vykázala policie. Oficiální představení v Itálii
„Dneska maminka oficálně představila nadaci v Itálii. Pro její založení ji vedlo to, že když nemohla pomoci Ivetě, pomůže alespoň jiným ženám, které jsou v ohrožení,“ řekl Aha! Martucci. Na tom, aby nadace začala plně fungovat, se už podle něj usilovně pracuje.



Přečtěte si
illis
30. 11. 2014 • 23:13

Je to jen rozhodnutí matky Doménica Martucciho, neřeš, co ji k tomu vedlo. Něco jiného by bylo, kdyby to bylo o něčem jiném. Pokud to přispěje dobré věci, proč ne. Rodina Doménica Ivetě pomáhala, nemyslím si, že by právě oni měli na její smrti podíl. Vítr vane z jiného směru, z Říčan a ne z Itálie. Iveta se dříve sama vyjadřovala hezky o matce Doménica.

anada
27. 11. 2014 • 00:12

Tak tohle, už je hodně přes čáru. Bulvární figurky, které neví jak dál se prosadit, tak zneužívají jméno Ivety. Je to opravdu k smíchu nebo spíš k pláči, kam jsou některé existence zajít, jenom, aby se o nich psalo a vůbec si neuvědomují, že i oni mají podíl na její smrti.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.