Kde vaří slavní: Zpěvačka Hana Křížková má kuchyň řešenou prakticky, v čem je tedy mínus? + RECEPT | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kde vaří slavní: Zpěvačka Hana Křížková má kuchyň řešenou prakticky, v čem je tedy mínus? + RECEPT

Architektka u kuchyně Hany Křížkové oceňuje praktičnost, ale vytýká mnoha drobnostmi roztříštěný prostor.
Architektka u kuchyně Hany Křížkové oceňuje praktičnost, ale vytýká mnoha drobnostmi roztříštěný prostor. (Foto: Aha! - Karel Kopáč, koláž Ahaonline.cz)

Zajímá vás, jak vypadají kuchyně českých celebrit? Kdo dává přednost luxusu a kdo naopak stylové kuchyni s nábytkem jako po babičce? Opět jsme zvonili u známých osobností a zjišťovali, jak to u jejich plotny vypadá. I tentokrát jsme požádali odbornici, vyhlášenou bytovou architektku Zuzanu Matelovou, která jejich »království« ohodnotila.

Hana Křížková (57)
„Kuchyň je spíše ve stylu šedesátých let. S úpravami v bytě mi nikdo nepomáhal, ani architekt. Nechtělo se mi s nikým diskutovat, jestli je to takhle módní nebo ne. Důležité pro mě je, že se tu cítím dobře. A právě kuchyň, respektive posezení u malého jídelního stolu patří k mým nejoblíbenějším místům.“


Přísným okem architektky
+ Malá kuchyně je řešena velmi prakticky.
- Je vidět, že zde chybí nejen pracovní plocha, kterou lze částečně nahradit jídelním stolem, ale také je tu málo úložných prostor. Překáží mi mnoho doplňků a dekorací, který prostor hodně tříští.
Paella mix Hany Křížkové

Potřebujete: 8 kusů kuřecích křídel • 8 velkých slávek • 8 tygřích krevet• 4 hrsti mořských plodů • 1 červenou cibuli • 1 bílou cibuli • 7 stroužků česneku • 1 zelenou papriku • 1 červenou papriku • 1 žlutou papriku • 1 ½ misky zlatozrnné rýže arborio • 3 misky kuřecího vývaru • olivový olej • sůl • mletý pepř • chilli koření • koření na paellu • zelenou petrželku
Postup: 1. Kuřecí křídla osolíme, opepříme a ochutíme kořením na paellu. Na široké a mělké velké pánvi rozpálíme olej a křídla na něm orestujeme.
2. Přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a na proužky nakrájené papriky. Mírně orestujeme, přidáme rýži, opět ji osmahneme a zalijeme vývarem.
3. Osolíme, přidáme chilli, poklademe mořskými plody, slávkami a krevetami. Přiklopíme a dusíme 15 minut, ochutnáme a podle potřeby dokořeníme.
4. Znovu přiklopíme a na mírném ohni dusíme dalších 25 minut. Tekutina by se měla vypařit a rýže musí být měkká. Podáváme s nasekanou petrželkou.  



Přečtěte si
beladona
27. 11. 2014 • 22:01

majojo To je fakt, tam z 60. není nic.Googlovala jsem a našla úžasné věci na http://www.novoretro.net/produkt/2629/chromova-kresla/ báječný křesla systémem cantilever 1 ks / 20.000,-Kč. A príma cantilever židle mají na Karláku. Paní architektka nebo AHA se spletli. ------- eisenbieger je děda úchyl

majojo
27. 11. 2014 • 16:42

Tak jste si pánové zaprasili a vraťme se k tématu, kterým je kuchyně, ne vzhled či sexuální kvality majitelky. Nevím, jestli mi neselhává paměť, ale kuchyně 60. let vypadaly tak nějak - jinak.. Žádné retro tam na rozíl od paní architektky nevidím.

eisenbieger
27. 11. 2014 • 15:34

dobra vymrdavatschka ale nikdy jsem o ni neslysel ..uz ji vidim na ty kuchyni s roztazenyma nohama do praku

ejvm1712
27. 11. 2014 • 15:10

Hnusná a tlustá vytlemená dojnice.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.