Sovákova manželka po letech: Jirásková z něho měla strach! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Sovákova manželka po letech: Jirásková z něho měla strach!

Jiřina Jirásková se bála konfliktu s Jiřím sovákem.
Jiřina Jirásková se bála konfliktu s Jiřím sovákem. (Foto: Aha! - Alexandr Malachovský, ara)

Výbušný cholerik a nelítostný ve všech konfliktech, jichž byl aktérem. Taková pověst provázela mezi kolegy slavného Jiřího Sováka (†79), který pro nezasvěcené jen hýřil vtipem a pohodou. Pravda je taková, že se herec neostýchal druhé ani krutě ponížit a jeho manželka Anna si proto musela vyslechnout pěknou řádku stížností!

Po čtyřech desítkách let znala paní Anna svého manžela jako nikdo jiný. "Dokázal být velmi nepříjemný. Jednou mi dokonce paní Jirásková řekla, že by se s ním nikdy nechtěla dostat do slovního konfliktu. On vždycky smečoval a ten druhý vždycky utřel. Ve vteřině," říká Sováková.


Nesnesitelné chování geniálního herce se změnilo až s utrpením, které ho pronásledovalo po těžké autonehodě koncem osmdesátých let. Zdravotních následků se do smrti nezbavil a s bolestí přišlo i umoudření jeho nespoutaného a divokého temperamentu. "Když jsme točili druhou sérii Arabely, byl pan Sovák už po těžké bouračce a po operaci. Mám pocit, že ho ta operace změnila o sto osmdesát stupňů," říká představitelka Xenie Dáda Patrasová (58).
Změnu pocítili všichni kolem. "Stal se z něho takový hodný, laskavý, příjemný kolega. Trpěl jak zvíře, měl ohromné bolesti, ale když byla klapka, tak na sobě nedal znát, že má strašnou bolest. Odehrál, ale jakmile skončil záběr, musel si hned sednout. Měla jsem o něj tehdy velký strach," vzpomíná Dagmar Patrasová, která jako jedna z mála s hercem konflikty neměla.

Tajemství Jiřího Sováka, uvede Televize Barrandov v pátek 21. listopadu ve 21:15.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.