Petr Janda o důvodech sebevraždy Mirka Berky (†42)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Petr Janda o důvodech sebevraždy Mirka Berky (†42)!

Petr Janda
Petr Janda (Aha! - Petr Novotný)

V roce 1987 postihla kapelu Olympic velká rána, když svůj život dobrovolně ukončil klávesista a klavírista skupiny Miroslav Berka. Ten se zadlužil kvůli své závislosti, a když nemohl najít jiné východisko z obtížné životní situace, oběsil se. Existují však teorie, že si nemusel život vzít sám...

Okolo úmrtí muzikanta ze slavného Olympicu se dlouho vznášela a dodnes vznáší řada dohadů o tom, co Mirka Berku k zoufalému činu vedlo. Byl stále mladý, hrál v úspěšné kapele, tak proč? Existuje i názor, že sebevraždu zinscenovali jeho věřitelé, což odmítá zpěvák Petr Janda (72).


"My jsme hráli v neděli odpoledne koncert na Výstavišti a při klaněčce on ke mně přišel a řekl mi: 'Já spáchám sebevraždu.' Klaněli jsme se lidem a on řekl takovouhle věc.  Já mu říkám 'počkej, počkej, tady se klaň, směj se do lidí, legrace, dobrý, ne?' A v šatně mi to zopakoval. To bylo 14 dní před tím, než to udělal," řekl frontman slavné kapely v pořadu Týden v Ringu, kam přijal pozvání.
Na okolnosti smrti muzikanta si kolegové udělali svůj názor. "Určitě víme, že to bylo kvůli penězům. Byl to docela šetřivý kluk, ale propadl hře. Byl to vlastně gambler, jenže my jsme tenkrát tohle slovo ani neznali, nevěděli jsme, že je to nemoc. Kdyby ano, pomohli bychom mu. Dnes je to za námi. S tímto stínem jde hodně kapel," komentoval smutnou historii Petr Janda před časem v Aha!.

Video se připravuje ...





Přečtěte si
sylvie59
11. 11. 2014 • 08:19

Jasně televizi jde především o to zobrazit skutečnost v syrových faktech. Má k dispozici téměř profesionální vyšetřovací aparát, že? Když něco téměř vylučují, tak to tak nepochybně musí být. No to rozhodně. Vůbec, ale vůbec ji nejde o sledovanost, která vyžaduje, aby kauza byla co nejvíce "problematická". Janda na toto téma čas od času hovoří. Berka nebyl nijak zvlášť vynikající muzikant, přestával stačit s dechem a jeho vyhazov z Olympicu visel ve vzduchu. A bylo to v době, kdy by za obrovské dluhy v souvislosti s gamblerstvím šel nepochybně bručet. Velká část sebevrahů dovede do poslední chvíle předstírat zájem o život a svému okolí způsobí neuvěřitelný šok.

st.rec
11. 11. 2014 • 07:20

V TV-Předčasná úmrtí to popisovali všechno jinak.Sebevraždu skoro vyloučili.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.